HandbalSport

Handbalheren halen gigant en koploper Cabezota neer in de laatste seconden

Zwolle – Zondag 4 maart 2018 mochten de handballers van Travelbags/HV Zwolle de koploper van de competitie ontvangen, namelijk Cabezota uit Enschede. De handballende studenten hadden dit seizoen slechts één maal verloren van concurrent Duiven en wonnen bijna alle andere wedstrijden met ruime cijfers. Alhoewel de mannen uit Enschede bewonderenswaardige statistieken nagelaten hebben, wisten de Zwollenaren uit ervaringen van vorige ontmoetingen, dat ze de schade redelijk beperkt kunnen houden. Het vorige uitduel werd namelijk met “slechts” 24-18 verloren.

Met de gedachte om zo goed mogelijk de wedstrijd te beginnen en de schade te beperken startten de heren van Travelbags/HV Zwolle met een flitsende opening. Bart Kroeze mocht het openingsdoelpunt op zijn naam noteren, nadat de doelpoging van Hans Kan op de cirkel niet succesvol was afgerond. Al snel lieten de mannen van Cabezota zien dat ze niet voor niets zo lang bovenaan de competitie staan en antwoordde met twee treffers. Na deze 1-2 hadden de Zwollenaren de smaak te pakken en de dekking begon goed te staan. De gasten konden de thuisploeg niet zo gemakkelijk voorbij als voorheen en daar maakte Zwolle gretig gebruik van. Zo liep de stand zelfs op tot 7-5.

Helaas kwam er toen een dipje, de heren konden het net meer niet vinden en Cabezota vond zelfs drie maal achtereen de zwakke plek bij de Zwolse verdediging. Daar bovenop liet Zwolle ook wat steken vallen door wat rommeligheden in de dekking, waardoor de gastploeg niet alleen bij kon trekken, maar zelfs weer de leiding nam. De mannen gingen de rust in met een stand van 7-11.

In de laatste fase van de tweede helft werd er gigantisch lang niet gescoord door Zwolle en de verdediging liet te veel toe. Coach Arjan Leusink stipte de pijnpunten aan en legde de heren uit wat te doen. De heren leken de aanwijzingen van hun coach ter harte te nemen, want de verbetering kwam er weer in. Nadat er aan de Zwolse kant weer een treffer kwam van Bart Kroeze, werd de inhaalslag gestart.

De heren toonden weer extra vechtlust door de boost en zowel in de verdediging als aanval kon Zwolle weer een stapje extra geven. Door collectieve inzet werd de stand zelfs weer gelijk getrokken bij 13-13. In deze fase leek Lesley Rigter goed warm gedraaid en begon aan een reeks sterke aanvallen, die beloond werden met doelpunten. Met elkaar hebben de heren van Travelbags/HV Zwolle de wedstrijd weer naar hun hand weten te trekken. Met nog een paar minuten op de klok, leek een stand van 18-15 geen vuiltje aan de lucht. Dit konden de heren over de streep trekken en zo de twee punten in de pocket steken…

Dat bleek niet het geval! De Zwollenaren leken wel geschrokken te zijn van deze voorsprong, want ineens leek er paniek te zijn om niets en werd er veel te gehaast en onbesuisd gespeeld. Dit leverde een zeer chaotische en hectische slotfase, waarbij Cabezota met hun handbal intelligentie heel handig op inspeelde. Op deze manier zagen de heren hun voorsprong verpulverd worden en kwamen de heren zelfs op een gelijke stand, 18-18!!

Maar op een miraculeuze wijze konden de Zwollenaren in de allerlaatste seconden nog een doelpoging maken, welke resulteerde in een strafworp, door een overtreding op Bart Kroeze. Met geen tijd meer over op de klok restte alleen nog de penalty. Eén worp, één kans… Gelijkspel of winst… No pressure dus…. Lesley Rigter was degene die het aandurfde die gok te wagen.

Met stalen zenuwen nam de hoekspeler de bal in de hand en richtte zich naar het doel. De arbiter floot aan en na een schijnschot suisde de bal naar het doel. De (lange) doelman van Cabezota ging met zijn lang uitgerekte ledematen naar de bal toe en raakte deze aan… maar gelukkig voor de jonge Rigter was de aanraking niet voldoende. De bal zat! Het doelpunt telt! De zaal stond op zijn kop! Hoe meer euforisch konden de heren zijn. De langzittende koploper geveld door de promovendum van dit seizoen.

Deze winst verstevigde de positie op de 8e plaats in de competitie, maar het was het feit dat de heren collectief goed speelden tegen de koploper, wat de heren nog het meest voldoening gaf. Dat deze beloond werd met een winst was extra!

Volgende week zondag, 11 maart, mag Zwolle de heren van Minerva ontvangen in eigen huis. De wedstrijd zal om 14:20 uur aanvangen, direct na de (kampioens)wedstrijd van Dames 1.

Doelpunten
Lesley Rigter 9
Bart Kroeze 4
Stefan Bult 2
Mohammad Al Krad 1
Jordy Hendriks 1
Igor Klomp 1

Gerelateerde artikelen

Back to top button