Sport

Goed NK voor schaatsers Van Vilsteren en Ten Cate

Groningen – In Groningen op ijsbaan Kardinge stonden C2-junioren Loek van Vilsteren uit Zwolle en Mats ten Cate uit Oosterbeek vrijdagavond aan de start van het NK allround voor C-junioren. De schaatsers van de Stokvisdennen, al jarenlang trainingsmaatjes op de Scheg, reden nu voor het eerst samen een NK allround.

Van Vilsteren begon met een 13e plaats op de 500 meter, met 40,83 een seconde boven zijn persoonlijk record, waar Ten Cate dicht boven zijn pr reed met 41,96 en daarmee 25e werd.

Op de 1500 meter een 15e plaats voor Van Vilsteren in 2:04,43 en een 23e voor Ten Cate in 2:07,73 die daarmee ook het dichtst bij zijn pr reed van de twee.

Anderhalve week daarvoor reed Van Vilsteren nog een heel andere afstand toen hij op de Weissensee voor zijn elfstedenkruisje 200 km binnen 10 uur aflegde.

Foto © Bart Willem ten Cate
Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button