EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Gemeenteraad vergadert vanaf 20 april weer

Zwolle – Vanaf 20 april zal de gemeenteraad weer vergaderen, maar wel in aangepaste vorm. Als het technisch lukt en de raadsleden zijn goed voorbereid, gaan de raadsleden 20 april digitaal met elkaar vergaderen. Er staat dan een besluitvormingsronde met hamerstukken gepland. De agenda hiervoor vindt u vanaf vrijdag 10 april op www.zwolle.nl/gemeenteraad.

Door de maatregelen die zijn getroffen tegen de verdere verspreiding van het Coronavirus is het in ieder geval tot en met 28 april niet mogelijk om als voltallige gemeenteraad bij elkaar te komen om te vergaderen in de Raadzaal. De processen om digitaal met elkaar te kunnen vergaderen worden nu ingericht. Als het technisch niet lukt, dan zal de vergadering in een kleiner gezelschap doorgaan in de Raadzaal.

Er is een spoedwet in de maak die ervoor moet zorgen dat gemeenteraden op een digitale manier mogen beraadslagen en besluiten. De tijdelijke wet gaat 8 of 9 april in werking.

De fractievoorzitters en burgemeester hebben daarnaast besloten dat de in ieder geval tot en met 28 april er naast de raadsvergaderingen, geen andere raadsbijeenkomsten worden gehouden. Debatrondes zullen doorgaan in de Raadzaal met 1 woordvoerder per fractie, zonder publiek en pers en met zo weinig mogelijk ambtelijke ondersteuning. Het gaat daarbij om onderwerpen die niet langer kunnen worden uitgesteld. De eerstvolgende debatronde zal maandag 11 mei zijn. De informatierondes zullen de komende periode niet doorgaan.

Vergaderingen zijn live te volgen via www.zwolle.nl/gemeenteraad. Mensen die de raad nog iets mee willen geven over een onderwerp dat op de agenda staat, kunnen hun inspraak/inbreng voorlopig alleen vooraf per e-mail aan de raad sturen via raadsgriffie@zwolle.nl(link stuurt een e-mail).

De gemeenteraad wil een open lijn naar de Zwolse samenleving houden waarbij de raadsleden intensief blijven volgen wat er gebeurt. De verschillende initiatieven die in de Zwolse samenleving zijn ontstaan om oog te houden voor mensen die in deze tijd hulp of ondersteuning nodig hebben, waardeert de gemeenteraad zeer. De raad en griffie blijven bereikbaar via telefoon en e-mail. Alle contactgegevens zijn te vinden op www.zwolle.nl/gemeenteraad

Meer bekijken
đź’¬ WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.
Back to top button