BasketbalSport

Ewoud Kloos beëindigt basketbalcarrière

Zwolle – Ewoud Kloos heeft besloten zijn professionele basketbalcarrière te beëindigen. De 27-jarige guard van Landstede Basketbal gaat zich richten op zijn maatschappelijke carrière. De clubleiding van de Zwolse eredivisionist betreurt zijn besluit, maar respecteert deze uiteraard wel. Naast Kloos vertrekt ook Torben Tönjann bij Landstede Basketbal. De 22-jarige forward uit de eigen jeugdopleiding wil zijn basketbalgeluk in een nieuwe omgeving gaan beproeven.

Door het besluit van Ewoud verliest Landstede Basketbal één van de bouwstenen van het succes van de afgelopen jaren”, stelt Landstede Basketbal-manager Adriaan van Bergen, die Kloos in de zomer van 2013 van Den Helder Kings naar Zwolle haalde.

Hij is allrounder en een echte teamspeler die hard werken tot kunst heeft verheven.” Ewoud Kloos speelde zijn eerste professionele basketbaljaren in Spanje bij Gran Canaria en La Palma. Zijn periode als speler van Landstede Basketbal combineerde hij met een studie natuur- en sterrenkunde aan de universiteit in Utrecht. Momenteel volgt hij de masteropleiding. Het universum en het sterrenstelsel houdt Kloos al lange tijd in de greep. “Ik heb op het VWO een keer een profielwerkstuk over sterrenvlekken gemaakt en sindsdien ben ik er steeds meer over gaan lezen.” De sympathieke Kloos betitelt zijn jaren in Zwolle als de mooiste van zijn profcarrière.

Gerelateerde artikelen

Back to top button