Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Café Theater Festival hoog gewaardeerd door theaterpubliek en kroegbezoekers

Foto's: © Jan Koldewijn

Zwolle – Vrijdag 12 tot en met zondag 14 oktober vond de allereerste editie van het Café Theater Festival in Zwolle plaats. In acht kroegen waren er 58 voorstellingen te zien, gemaakt en uitgevoerd door acht jonge theatermakers. Het festival trok veel bezoekers, die van kroeg tot kroeg gingen om zoveel mogelijk voorstellingen mee te pakken. Initiatiefneemster en coördinator van het festival Sanne Huiskamp was “overweldigd’ door het succes.

Overweldigend succes

“Natuurlijk ging ik er ergens wel van uit dat Zwolle hier op zat te wachten, maar dat het zo’n overweldigend succes zou worden had ik toch niet kunnen dromen.” , aldus Sanne Huiskamp. Vrijdagavond werd het festival afgetrapt in Café The Livingroom, het festivalhart. De gezelschappen werden voorgesteld en gaven een korte pitch van hun voorstelling, daarna was het tijd om de kroegen die meededen te bezoeken voor de voorstellingen. Aan het einde van elke festivaldag was er een afterparty in The Livingroom.

Voorstellingen

The Livingroom, ’t Kroegje, ’t Swolsch Café, De Tagrijn, Café Foyé, Café De Gezelligheid, ’t Beugeltje en Het Vliegende Paard fungeerden als podium voor de acht gezelschappen die meededen aan het festival. Zij maakten kans op de publieks- of juryprijs. Na afloop van de voorstelling kon het publiek een stemflyer inleveren. Ook liep er het hele weekend een jury rond om de voorstellingen te beoordelen. Op zondag zijn de winnaars bekend gemaakt tijdens de prijsuitreiking in het festivalhart. De publieksprijs ging naar De Knapperige Mannen die hun voorstelling in ’t Kroegje speelden en de juryprijs ging naar Theatergroep Matrose die speelde in de Tagrijn.

Van jong tot oud, van echte theaterbezoekers tot kroegpubliek. Organisatie over soort publiek

Reacties

Tijdens het weekend werden er enquêtes afgenomen door vrijwilligers bij de bezoekers waaruit bleek dat het publiek de voorstellingen hoog waardeerde en graag volgend jaar weer kwam, in hopelijk nóg meer cafés. Door de duur van de voorstellingen en de locaties kwamen er allerlei soorten publiek op de voorstellingen af. Van jong tot oud, van echte theaterbezoekers tot kroegpubliek.

Toekomst

“Volgend jaar willen we natuurlijk weer een Café Theater Festival in Zwolle organiseren, het liefst met nog meer cafés en gezelschappen. Het was zo ontzettend leuk de afgelopen dagen, dit mag niet bij één keer blijven.”

Tags
Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button
Close