Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Veel belangstelling voor zonnige primeur LekkerBoer Foodcamp in Zwolle

Zwolle – De Foodcamp primeur van LekkerBoer, die 12 oktober tijdens de Dutch Agri Food Week plaatsvond bij boerderij Boerpelleboer in Zwolle, had zich geen betere omstandigheden kunnen wensen.

Op, in , over de strobalen

Met een groep van zo’n 50 kinderen en ouders, begeleid door medewerkers van Doomijn, werd in de stralende zon een drie uur durend programma doorlopen, startend met een farm bootcamp, opgezet en enthousiast begeleid door SportService Zwolle. Op, in, over, door een parcours van strobalen, tijgerend over het gras, ouders springend over hun kinderen, touwtrekken met je vader en een sprintje op de skelter tegen je moeder.

Biologische boerderij

Tijdens het rondje erf vertelde boer Gerben over de biologische boerderij, de weidevogels, het gras en hoe hiervan door de koeien melk en kaas van gemaakt wordt. Maar liefst 10 liter melk is nodig voor 1 kg kaas. Kinderen en ouders mochten kalfjes aaien, koeien voeren en melk proeven. Vooral de koeien voeren met speciale groentes was leuk en spannend. Ook mocht men de groenten die op de locatie ‘Stadszicht’ geteeld worden, proeven en samen met de melk en eieren naar het volgende onderdeel, de kookworkshop, brengen.

Gezonde maaltijd met boerderij producten

Onder leiding van The Ambassador healthy lifstyle gingen kinderen en ouders aan de slag om niet alleen lekkere, maar ook gezonde maaltijd op tafel te zetten met de verzamelde producten van de boerderij, aangevuld met producten van Jumbo Nagelmaeker. `We werken zoveel mogelijk met pure producten zonder toegevoegde stoffen, zoals suikers´ geeft Wilma van der Geer-Wibbelink van The Ambassador aan. ´Gekleurde dierenpannenkoeken maken we bijvoorbeeld met een eigengemaakt beslag van speltmeel, melk, eieren en bananen met spinazie, bieten of wortelen voor de kleur. Net als de smoothies, die kinderen helemaal zelf konden samenstellen met zelfgekozen fruit en groentes.´ De Foodcamp werd afgesloten met een gezellige maaltijd met uitzicht over de koeien.

We hebben kinderen en ouders letterlijk kunnen laten proeven van het land bij de boer. Bovendien hebben zowel kinderen als ouders genoten van de activiteiten in de buitenlucht Judith de Rijk en Hanneke Stegeman van LekkerBoer

“Dit was precies wat we voor ogen hadden’, aldus organisatoren Judith de Rijk en Hanneke Stegeman van LekkerBoer. ‘We hebben kinderen en ouders letterlijk kunnen laten proeven van het land bij de boer. Bovendien hebben zowel kinderen als ouders genoten van de activiteiten in de buitenlucht.’ We hopen ze naast het laten beleven van een heerlijke middag ook te stimuleren om thuis gezonde keuzes te maken. Als je weet wat er voor nodig is om je eten te produceren, waardeer je het ook meer. ”

Dutch Agri Food Week

Het Foodcamp werd ondersteund door Jong Leren Eten Overijssel, Doomijn kinderopvang en Jumbo Nagelmaeker. Ook in Deventer was vorige week een eerste Foodcamp, onderdeel van de landelijke Dutch Agri Food Week van 5 t/m 16 oktober. Beide Foodcamps worden geëvalueerd en vervolgens wordt bepaald of ze volgend jaar een vervolg krijgen.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.
Back to top button