SportVoetbal

Berkum voor kraker naar SDVB

Zwolle – Berkum speelt zaterdag uit bij SDV Barneveld, dat samen met de Zwollenaren op een gedeelde tweede plaats in de 1e Klasse D staat met een achterstand van slechts twee punten op koploper Nunspeet. Voor beide ploegen is winst in deze ‘kraker’ dus essentieel om bij te blijven in de kampioensrace.
“Er liggen altijd weer kansen, dus ook in Barneveld,” kijkt Berkum-speler Youp Kok vooruit. “Maar dan zullen we wél beter moeten spelen dan vorige week. Het tempo zal een stuk hoger moeten,” beseft de spits die afgelopen zaterdag een invalbeurt, na bijna twee maanden van blessureproblemen, met een doelpunt bekroonde.

Meedoen om de prijzen

SDV Barneveld speelt traditioneel mee om de prijzen in 1D en doet dat ook nu weer. Nadat de ploeg van trainer Hans van Arum zowel in de eerste als tweede periode als tweede eindigde lijkt het de laatste weken echter iets minder soepel te gaan. Van de zes duels in de derde periode verloor SDVB er twee, waaronder tegen Nunspeet dat begin deze maand in Barneveld met 1-2 te sterk was. Dat de Barnevelders in eigen huis ijzersterk zijn blijkt echter uit het feit dat dat de enige thuisnederlaag tot nu toe in dit seizoen was. Bovendien kan SDVB niet alleen bogen op de minst gepasseerde defensie, met slechts 22 tegengoals in 23 duels, maar heeft de ploeg ook nog eens de topscorer van 1D in huis want Rob Knul legde er deze jaargang al 14 in!

Afgelopen zaterdag won SDVB met 0-1 bij WHC, waardoor de ploeg volop mee blijft doen in het titelgevecht. Het ging in Wezep echter niet als vanzelf, want volgens eigen zeggen kwam die winst moeizaam tot stand. Hoewel WHC weinig in had te brengen duurde het tot net na de hervatting voordat Jeffrey van Deuveren de 0-1 binnen schoot. Daarna had SDVB moeite om de winst over de streep te trekken, waarbij de ploeg 10 minuten voor tijd maar nét aan een tegentreffer ontkwam. “We hadden in de laatste fase slimmer moeten zijn,” vond trainer Van Arum.

Fouten afgestraft

Afgelopen september won Berkum met 2-0 van SDVB. De thuisclub speelde toen goed georganiseerd en strafte de Veluwse fouten genadeloos af, al vond coach Van Arum dat zijn ploeg de punten cadeau had gedaan. Vorige week versloeg Berkum middenmoter Vroomshoopse Boys ook met 2-0. In die wedstrijd speelden de Zwollenaren niet oogstrelend maar de overwinning was zeker verdiend. Daarmee bouwde de ploeg van trainer Willem Brouwer verder aan een fraaie serie, want na een uitglijder tegen Nunspeet won Berkum de laatste vijf wedstrijden op rij. In vier van die duels werd bovendien achterin de nul gehouden en ook dat geeft vertrouwen.

SDV Barneveld én Berkum kunnen het zich zaterdag absoluut niet veroorloven om steken te laten vallen, dus spannend wordt het zeker. De topper van de 1e Klasse D wordt geleid door scheidsrechter Gerrit Fikkert uit Hellendoorn, die op Sportpark Norschoten aan de Barnseweg in Barneveld om 15.00 uur af laat trappen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button