KabelkrantNieuws uit ZwolleSport

Berkum ook tegen WV-HEDW met lege handen

Zwolle – Berkum is in eigen huis met 0-3 onderuit gegaan tegen WV-HEDW uit Amsterdam en bleef zo opnieuw met lege handen achter. De Zwollenaren begonnen weer goed, maar na de 0-1 leek het geloof in eigen kunnen weggelekt en glipte het duel hen door de vingers.

“Wij hebben het geluk niet aan onze zijde, maar we dwingen het óók niet af,” zag Berkum-trainer Arno Hoekstra. “We startten goed maar daarna werd het te slordig aan de bal en was ons tempo in de omschakeling veel te laag.” Coach Marcel Valk van WV was een tevreden mens. “In de eerste 10 minuten hadden wij het lastig, maar daarna maakten wij goed gebruik van de ruimtes die er lagen. Na de 0-1 zijn we niet meer in de problemen geweest.”

Aanvallende intenties

Berkum liet na de aftrap geen twijfel bestaan over de aanvallende intenties en WV-keeper Sil Fiddani, eerder ook actief bij Berkum, moest al direct aan de bak om een schot van Ivar Nijboer uit de benedenhoek te halen. Toen ook kansen van Giorney Rojer en Martijn Brakke niet tot succes leidden sloegen, zoals eerder vertoond, de bezoekers toe. Na een combinatie aan de zijlijn, waarbij de Zwolse defensie onvoldoende ingreep, kwam de bal bij Tim Correia die van afstand de bal fraai in de bovenhoek van het Berkum-doel schoot: 0-1. Berkum was daarna duidelijk van slag en pas na bijna een half uur zorgden schoten van Mike van Ekeren en Björn Bakker weer voor wat dreiging aan de andere kant.

Bakens verzetten

Berkum was van plan om de bakens in het tweede bedrijf te verzetten, maar de thuisploeg kreeg vrijwel onmiddellijk het deksel op de neus. Slechts enkele minuten na de hervatting kon een vrije trap van de Amsterdammers in eerste instantie nog worden weggewerkt, maar van buiten het strafschopgebied zorgde Correia vervolgens met een knap schot voor de 0-2.

Dat knakte de thuisclub, die niet mocht mopperen toen Dennis Horstman na bijna een uur op de Zwolse doellijn een grotere achterstand voorkwam. Berkum leek zelfs nog even wat terug te kunnen doen toen een kopbal van invaller Twan Knul via de lat van het Amsterdamse doel over ging, maar in de slotfase viel het doek voor de thuisclub definitief. Berkum wist voor het eigen doel geen opruiming te houden, waarna Correia door de Zwolse defensie soleerde en hij met zijn derde (!) goal van de middag de 0-3 op het scorebord bracht.
Berkum ging zo opnieuw de bietenbrug op, nu tegen een goed op elkaar ingespeeld en defensief prima georganiseerd WV-HEDW. De Zwollenaren blijven zo laatste in de 4e Divisie B en hebben dus de komende tijd hun handen vol om het lek boven te krijgen.

Berkum – WV-HEDW, 1 oktober 2022

Eindstand: 0-3 (0-1)

Scheidsrechter: Matthijs Jobse

Doelpunten: 16. Tim Correia (0-1), 48. Correia (0-2), 86. Correia (0-3)
Gele/rode kaarten: geen

Opstelling Berkum: Huib Veurink, Dennis Horstman, Robert Talens (65. Bas van Wijnen), Frank van der Burg, Alex van Hoesel, Marc van der Meulen, Ivar Nijboer (65. Twan Knul), Mike van Ekeren (46. Boaz Rahajaan), Björn Bakker, Martijn Brakke, Giorney Rojer
Opstelling WV-HEDW: Sil Fiddani, Sureyo Macrander, Nick Lammers, Steven Knijnenburg (72. Roan Mulder), Tim de Jong, Jordy Dijkhuizen, Roy van Essen (88. Rida Najib), Jack van Moerkerk, Lancine Bamba (67. Janyro Purperhart), Tim Correia (88. Levi van der Spek), Mick van Moerkerk

Gerelateerde artikelen

Back to top button