Nieuws uit ZwolleSportVoetbalVoorpaginaVV Berkum

Berkum fileert Noordscheschut

Foto's ©Rainer Fröhlich VV Berkum

Zwolle – Berkum 1 heeft op eigen terrein met 5-0 gewonnen van Noordscheschut en heeft daardoor goede zaken gedaan in de Hoofdklasse B. Vóór rust kwamen de gasten nog aardig mee maar Berkum liep al snel in de tweede helft uit en daarna werd de Drentse ploeg volledig ontmanteld.

Foto’s Rainer Fröhlich VV Berkum

“In de eerste helft liepen we in de trechter maar daarna hebben we goed gespeeld en de ruimtes goed benut, al hadden we er in de eindfase nog wel één of twee bij kunnen maken,” stelde Berkum-trainer Arno Hoekstra vast. Coach Marc van Meel van Noordscheschut zag dat zijn ploeg tekort was geschoten. “Als je de manier ziet waarop we de goals tegen krijgen dan is dat een gebrek aan kwaliteit.”

Balbezit

Het duel ging een poos redelijk gelijk op, waarbij Berkum wel meer balbezit had maar daar in die fase nauwelijks kansen uit haalde. Veel ballen strandden in de defensie van de bezoekers en af en toe was Noordscheschut met uitvallen zelfs dreigender, al kwam ook Berkum-keeper Huib Veurink niet echt in de problemen. Na iets meer dan een half uur tastte de Noordscheschut-verdediging mis bij een spelhervatting en nadat de bal over een aantal schijven was gecaramboleerd stond de weer sterk spelende Berkum-verdediger Frank van der Burg op de goede plek om de 1-0 binnen te koppen. Vlak voor rust kwamen de Drenten goed weg toen eerst een kopbal van Noordscheschut-verdediger Melvin Mol via de paal naast zijn eigen doel vloog en even later Björn Bakker op de lat van het Drentse doel schoot.

Direct na de hervatting stelde Berkum orde op zaken. Een voorzet van rechts draaide in voor de goal en daar bedacht Ivar Nijboer zich geen moment om uit te halen voor de fraaie 2-0. Nadat Berkum direct daarop nog een flinke kans had laten liggen was het enkele minuten later wél weer raak. Julian de Ruiter, later uitgeroepen tot ‘Man of the Match’, pikte de bal op en gaf uitstekend af op collega-spits Chris van der Meulen, die voor het doel van de bezoekers geen fout maakte: 3-0.

Knock-out

Dat betekende vroeg in de tweede helft al de knock-out voor Noordscheschut, dat er in het vervolg nauwelijks meer aan te pas kwam. Met bijna een uur op de klok liep Berkum verder uit toen een inzet van Jonathan van Marle, met wat hulp van Noordscheschut-keeper Wiebe Zinger, in het doel sukkelde (4-0) en een goede 10 minuten later tekende Van Marle met zijn tweede goal van de avond voor de 5-0. In de slotfase kreeg Berkum nog een aantal mogelijkheden om de score verder op te voeren maar keeper Zinger behoedde zijn ploeg voor een nóg pijnlijker nederlaag.
Door deze ruime overwinning is Berkum opgerukt naar de eerste plaats in de Hoofdklasse B, maar de stand is danig vertekend door afgelastingen. Swift, tweede op de ranglijst, heeft maar één punt minder én twee wedstrijden minder gespeeld. Volgende week komt Swift op bezoek bij Berkum, dus dan wordt duidelijk wie de sterkste is.

Berkum-Noordscheschut, 10 oktober 2020
Eindstand: 5-0 (1-0)
Scheidsrechter: Roel van der Werff
Doelpunten: 33. Frank van der Burg (1-0), 47. Ivar Nijboer (2-0), 52. Chris van der Meulen (3-0), 58. Jonathan van Marle (4-0), 69. Jonathan van Marle (5-0)
Gele kaart: Leon Vlietstra (Noordscheschut)
Opstelling Berkum: Huib Veurink, Dennis Horstman (70. Hermen Dam), Frank van der Burg, Marc van der Meulen, Jorben Nieuwenhuis, Ivar Nijboer, Björn Bakker (62. Jason Huisman), Robert Schonewille, Chris van der Meulen, Jonathan van Marle, Julian de Ruiter (76. Asse Visscher

Opstelling Noordscheschut: Wiebe Zinger, Dennis Hooijer (54. Kevin Koster), Ton Kamping, Leon Vlietstra, Robin Sikken, Danny Bouwman, Melvin Mol, Aron Boer (70. Jesse Steenbergen), Jos Kroezen, Nick Koster, Rijnald Vos (76. Mees Vos)

Controleer ook
Close
Back to top button