Nieuws uit ZwollePolitiek & OpinieTweede Kamer Verkiezingen 2021Voorpagina

Zwollenaren Gerdien Rots en Henk Stoorvogel op Tweede Kamer kandidatenlijst ChristenUnie

Zwolle – Op de ChristenUnie kandidatenlijst voor de Tweede Kamer staan twee Zwollenaren: Gerdien Rots (1971) en Henk Stoorvogel (1977). Gerdien Rots staat op plek 16, Henk Stoorvogel is lijstduwer. De lijst werd afgelopen vrijdag gepresenteerd.

Gert Jan Segers werd eerder al verkozen tot lijsttrekker bij de komende verkiezingen. De huidige Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit Carola Schouten is de ‘running mate’, gevolgd door drie nieuwe kandidaten Mirjam Bikker, Don Ceder en Pieter Grinwin. Samen met de drie ervaren Kamerleden Stieneke van der Graaf, Eppo Bruins en Nico Drost vormen ze samen met lijsttrekker Gert-Jan Segers de top van de ChristenUnie bij de komende verkiezingen. “Een lijst van sterkhouders en een nieuwe generatie toppolitici,” stelt ChristenUnie-voorzitter Piet Adema. “Kandidaten die stuk voor stuk geloofwaardige vertegenwoordigers zijn van ons christelijk-sociale geluid.”

Gerdien Rots (1971) staat op plek 16. Ze is momenteel fractievoorzitter bij de ChristenUnie Zwolle. In het dagelijks leven is ze communicatietrainer en dagvoorzitter. Lijstduwer (nr. 50) Henk Stoorvogel is eveneens een bekende in Zwolle. Hij is oud-voorganger bij de VEZ kerk, initiatiefnemer van de mannenbeweging de 4e Musketier en executive coach spreekvaardigheid. ChristenUnie-voorzitter Piet Adema: “Het zijn kwalitatief goede en zeer herkenbare ChristenUnie-kandidaten, die zich bijvoorbeeld in hun regio ontwikkeld hebben tot belangrijke gezichten voor de partij.”

De fractie van de ChristenUnie heeft sinds de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017 vijf leden, evenveel als na de verkiezingen van september 2012. De vrijdag voorgestelde lijst is een concept-kandidatenlijst die wordt vastgesteld op het digitale congres van de ChristenUnie dat op 21 november wordt gehouden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button