SportVoetbal

Be Quick de gelukkigste in stadsderby

Zwolle – Be Quick heeft zaterdag opnieuw een overwinning geboekt in de competitie. In de stadsderby tegen SVI werd het 2-1.Toch was het gevoel na afloop anders. In tegenstelling tot de laatste weken was deze overwinning was nauwelijks verdiend.

Bij Be Quick zijn er weer de nodige mutaties en afwezigen. Cas Duiker moet forfait geven met een polsbreuk en zal zich op het volgend seizoen moeten gaan richten .Vermeldenswaardig is het competitiedebuut van doelman Bram Jager.

“Ik had al wel eens in een nacompetitieduel gespeeld, maar nog niet in competitieverband” zegt Jager. “Natuurlijk, vooraf was er een gezonde wedstrijdspanning.” Voor Jager volgt er een middag dat hij alert moet zijn. De bezoekers uit Ittersum zijn veelvuldig op de helft van Be Quick te vinden.

Be Quick laat even z’n tanden zien rond de 8e minuut, maar ziet dan dat Sonsma en Cumert schietkansen krijgen. Doelman Jager treedt rond de 20e minuut uitstekend op als Sonsma alleen voor hem opduikt. “Ik kwam er lekker in” zegt Jager. “Eerst pak ik wat ballen bij hoekschoppen en vrije trappen. Later win ik ook in een een-op-een- situatie.”

SVI-trainer Joram Hendriks ziet ook dat zijn ploeg op voorsprong had moeten komen: “We startten heel goed vanmiddag. Kregen wat mogelijkheden om te scoren.” Bij Be Quick levert het middenveld een ondermaatse prestatie. Hendriks: “Op het middenveld waren we eigenlijk altijd aanspeelbaar.” Doelman Jager: “We speelden gewoon een moeilijke eerste helft. Chaotisch, weinig rust in het spel.”

Toch is het Be Quick dat zowaar op voorsprong komt. Eerst komt een bal van Sander Aarten nog boven op de lat terecht (23e). Maar zeven minuten later is het toch prijs. Aarten schuift een voorzet van de doorgebroken Sander Fillet binnen. Trainer Hendriks: “Be Quick pikt een foute pass op in onze verdediging en maakt het dan gewoon af. Daar ligt ook hun kracht natuurlijk. Na het doelpunt werd ons baltempo ook wat lager.”

SVI mazzelt nog na een forse overtreding van Cumert. De scheidsrechter laat hem staan en beide partijen komen zo toch met elf spelers in de tweede helft terecht. Het Be Quick publiek hoopt dat de thuisploeg beterschap toont.
Maar SVI is in de tweede helft een roofdier dat jaagt op de prooi, maar het niet weet te grijpen. Uitgespeelde kansen krijgt het nauwelijks “Na de rust begonnen we weer heel goed. Be Quick kwam er toen eigenlijk niet meer aan te pas.” Bram Jager “In de tweede helft ging het niet veel beter. We stonden onder druk en kregen veel hoekschoppen en vrije trappen tegen.” SVI weet er met de lange spelers geen gebruik van te maken.”

In de slotfase beslist Be Quick de wedstrijd in een fase dat de ploeg kans op kans krijgt. Jager: “En dan zie je dat we toch weer tot scoren komen. In de 85e minuut weet Sertaç Yillmaz Hugo Winkeler te bereiken. Die duikt op voor keeper Alex Grafhorst en maakt de 2-0. Trainer Hendriks: “Natuurlijk moeten we met drie achterin gaan spelen, want je wilt toch nog resultaat halen.” SVI maakt nog de 2-1 door een combinatie van de invallers Kuhlmann en Renema, maar de punten blijven aan het Stadionplein. “We missen gewoon een speler die makkelijk scoort. Al met al hadden we toch minstens een punt verdiend.”

Door het resultaat van vanmiddag draait Be Quick lekker mee in de derde periode. SVI gaat verder in de strijd tegen degradatie. Be Quick speelt volgende week uit bij De Esch in Oldenzaal. Op 28 april volgt de inhaalwedstrijd uit bij Den Ham. De eerstvolgende thuiswedstrijd is pas weer op 12 mei. Dan wacht Dos Kampen.

Opstelling Be Quick ’28: Bram Jager, Julian Ruiter, Roan Admiraal, Dennis Schotanus, Kevin Zomerijk (85. Karwan Mehrabi), Sander Fillet, Frank Oosterhof, Milan Rada (64. Bram Bembom), Sander Aarten, Hugo Winkeler, Husseijn Raza, (19. Sertaç Yillmaz)

Gerelateerde artikelen

Back to top button