EconomieNatuur & DuurzaamNieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpagina

VVD Zwolle vraagt aandacht voor bekendheid subsidies energiebesparende maatregelen

Zwolle – De Zwolse VVD fractie wil dat de subsidies voor energiebesparende maatregelen (RREW) voor zowel huurders als woningeigenaren beschikbaar komen. Dat zou moeten in een verhouding van elk 50%. Zij wil daarvoor dat de gemeente meer bekendheid geeft aan de regeling. Om deze reden stuurt de VVD artikel 45 vragen aan het college van burgemeester en wethouders.

Er is tot en met 31 juli 2022 1,5 miljoen euro beschikbaar voor deze subsidies. 15.000 woningen vallen binnen de scope voor de subsidies. Het afgelopen jaar is het stil geweest rond de subsidies en daarin wil de VVD verandering brengen.

In haar vragen wil zij weten of het college ermee eens is dat de subsidies beter onder de aandacht moeten worden gebracht. Zowel bij huurders als bij eigenaren. Ook wil zij stimuleren dat de subsidies voor alle Zwollenaren beschikbaar komen. Tevens vraagt zij wat de gemeente de afgelopen tijd heeft gedaan om de subsidies onder de aandacht te brengen.

De VVD wil ook weten welke concrete maatregelen en projecten de afgelopen jaren zijn gestart om inwoners te stimuleren energie besparende maatregelen te nemen en wat het bereik hiervan is. Hoe is de verdeling tussen huurders en eigenaren? Ze wil weten of het college kan garanderen of de helft van het budget naar inwoners met een koopwoning gaat en hoeveel van het budget op dit moment nog beschikbaar is. Wat gaat het college doen om de besteding zo doelmatig mogelijk te maken?

De VVD ziet graag een evaluatie na het einde van de looptijd van de regeling en aandacht tijdens de begrotingsbehandeling 2023.

Gerelateerde artikelen

Back to top button