KabelkrantNieuws uit ZwolleOnderwijs & Wetenschap

Webinar (hoger) onderwijs in Nederland en hoe help ik mijn kind kiezen?

Zwolle – Windesheim merkt dat het in deze tijd extra lastig kan zijn om een studie te kiezen. Ouders/verzorgers spelen een belangrijke rol in de studiekeuze van hun kind.​ Maar hoe help jij als ouder of verzorger je kind kiezen?

We kennen in Nederland opleidingen op mbo-, hbo- en universitair niveau. Ook zijn er sinds enkele jaren zogenaamde Associate Degree opleidingen. Wat zijn dat en wat is het verschil met bachelor hbo-opleidingen? Het aanbod is bovendien enorm. Hoe kan men zijn of haar kind helpen om te kiezen uit al deze opleidingen en opleidingstrajecten? In een webinar geeft Windesheim graag advies en tips. Het webinar duurt ongeveer 1 uur.

Voor wie

Als ouder/verzorger speelt men een belangrijke rol in de studiekeuze van een kind. Windesheim merkt echter dat het in deze tijd extra lastig is. Daarom biedt ze iedereen graag wat hulp en ondersteuning door middel van drie webinars. Zoon of dochter zelf is ook van harte welkom.

Aanmelden

Geïnteresseerden kunnen zich voor een of meerdere webinars aanmelden via de website van Windesheim via onderstaande button. Na aanmelding ontvangt men een kwartier voor de start van de webinar een link in de mail om de webinar(s) online te volgen.

Aanmelden

Serie van drie webinars

Windesheim biedt ouders/verzorgers drie webinars aan:

(Hoger) onderwijs in Nederland en hoe help ik mijn kind kiezen? Dit webinar vindt plaats op dinsdag 18 januari 2022.
Studiefinanciering, budgetteren en financiële hulp. Dit webinar vindt plaats op dinsdag 15 februari 2022.
Studeren aan het hbo. Dit webinar vindt plaats op dinsdag 1 maart 2022.

Goed om te weten: er wordt tijdens de webinars voor ouders geen informatie over opleidingen gegeven. Is daar behoefte aan, dan kan zoon of dochter de (online) open dagen bezoeken of een keuze maken uit andere studiekeuzeactiviteiten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button