BinnenstadLogistiekNieuws uit ZwollePolitiekPolitiek & OpinieVerkeerVoorpagina

VVD vraagt zonder succes om coulanter beleid parkeerhandhaving

Zwolle – Het college van B&W is minder ontevreden over het handhavingsbeleid voor parkeren in de binnenstad dan de VVD-fractie in de Zwolse gemeenteraad. Die fractie had klachten gekregen van ondernemers en stelde daar vragen over. Het college vindt dat er weinig behoefte is aan aanpassingen.

Inherent

De signalen over strenge parkeerhandhaving bereiken het college ook, maar dit is inherent aan parkeren. Mensen klagen altijd. Er is wel degelijk ruimte voor gesprek en waarschuwingen bij de BOA’s (Buitengewoon Opsporings Ambtenaren). Echter, het is ondoenlijk om bij een voertuig te wachten totdat de bestuurder terugkomt. Het handhavingsbeleid is vastgesteld in overleg met de ondernemers in de binnenstad, en kende een groot draagvlak.

Geen extra coulance

Bijvoorbeeld click & collect en het afhalen van maaltijden zijn geen reden om coulant te zijn in situaties waarin voldoende vrije parkeerplekken beschikbaar zijn. Dit zijn parkeerplekken in de onmiddellijke nabijheid van het afhaaladres. Het reguleren van bewuste overtredingen is dus noodzakelijk om zo een bereikbare en toegankelijke binnenstad te houden.

Het college heeft veel begrip voor de lastige situatie van ondernemers in de binnenstad, maar het huidige beleid is ook in hún belang. Meer coulance dan er nu is, gaat niet gebeuren. Er is geen ruimte voor maatwerk. Er zijn wel vrij veel overtredingen. In de maand februari 2021 zijn in de binnenstad 28 boetes opgelegd voor parkeerovertredingen. Er is 22 keer formeel gewaarschuwd (waarbij de identiteit van de overtreder is vastgelegd) en is in een veelvoud van dat aantal een informele waarschuwing gegeven.

Gerelateerde artikelen

Back to top button