KabelkrantNatuur & DuurzaamNieuws uit Zwolle

Kosteloos advies op maat over Eetbaar Groen voor scholen en kinderopvang

Zwolle – Wil jouw school of kinderopvang méér doen met eetbaar groen op het school- of speelplein? Denk je aan frambozenstruiken, een kruidenhoek, een appelboom of misschien wel een complete moestuin? En kun je daar wel wat hulp bij gebruiken? Twee adviseurs van Natuur en Milieu Overijssel, Taco IJzerman en Heleen Eshuis, kunnen kosteloos een advies op maat geven aan scholen en kinderopvangorganisaties die bezig gaan of zijn met eetbaar groen.

Het planten van eetbaar groen op het plein is een laagdrempelige manier om kinderen in aanraking te laten komen met kruiden, vruchten en eetbare planten en bloemen. Smullen van frambozen, eetbare bloemen plukken en proeven of de geur van zelf geoogste muntthee. Eetbaar groen op het schoolplein is leuk, leerzaam en lekker. Wat past bij jullie hangt af van de beschikbare ruimte, tijd en middelen, wat je er mee wilt bereiken én de mate van geduld om te wachten op de eerste oogst.

Bekijk hier kort 4 inspirerende opties. Wil je graag een voorbeeld van een uitgewerkt advies zien? Kijk dan hier!

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button