KabelkrantKunst & CultuurNieuws uit ZwolleOnderwijs & Wetenschap

Poortlessen weer gestart in Dijkpoort Hattem

Zwolle – Maandag 29 januari 2024 zijn de Poortlessen weer gestart in de Dijkpoort in Hettem. Deze lessen heetten eerst ‘pluslessen’, bedoeld voor leerlingen die wat meer uitdaging kunnen gebruiken en wekelijks Kunstbeschouwing krijgen van Edith de Jong in de Dijkpoort.

En zijn de andere leerlingen dan geen ‘plus’ leerlingen vroeg De Jong zich af? Omdat hun talenten/voorkeuren op andere vlakken liggen? Daarom stelde Edith voor het Poortlessen te noemen, en zo heten de lessen nu sinds de start in 2015. Jaarlijks komt deze groep leerlingen uit groep 7 en 8 van de meeste Hattemse basisscholen voor deze lessen naar de Dijkpoort toe op de maandagmorgen.

De leerlingen krijgen een dummy (schetsboekje) waar ze dagelijks in moeten schetsen om het goed waarnemen te stimuleren. De volle dummy is een voorwaarde om toegelaten te worden tot Museum de Fundatie, waar de laatste les plaats vindt. Ook bezoeken we het Voerman Stadsmuseum voor de tentoonstelling van Daniël Douglas.

Elke week behandelen ze een andere kunstenaar. Vandaag was dit voor groep 1 de graffiti artist Banksy en voor groep 2 Dali en de surrealisten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button