Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

In beeld: kerst van noord naar zuid via binnenstad

Foto's © Ditte Verhagen en Peter Denekamp

Hoogtepunten van het verhaal
  • Kerstmarkt Stadslanderijen
  • Kerst in de binnenstad
  • Kerstmarkt Schellerhoeve

Zwolle – De deuren van de boerderij van de Stadslanderijen gingen dit jaar voor de tweede keer open.  Op de deel was een sfeervolle kerstmarkt met kerstverhalen, kerstconcerten en natuurlijk de producten van de boeren van de Stadslanderijen. Van eigen teelt konden de bezoekers zich verlekkeren aan heerlijke kazen, notenolie en pesto. De stroschuur en de dierenschuur waren geopend en natuurlijk was er kerststol, glühwein en chocomel.

In beeld: Stadslanderijen

In beeld: Binnenstad

Koopzondag vlak voor de kerst. Op het Grote Kerkplein hadden ze een paar kraampjes neergezet. Net voordat de winkels open gingen vanmiddag waren de kraamhouders nog druk in de weer met het uitstallen.

In beeld: Kerstmarkt de Schellerhoeve

Nog een prachtige locatie voor een kerstmarkt! Wijkboerderij de Schellerhoeve in Zwolle Zuid. Zondagmiddag waren er  volop winterse activiteiten voor de buurtbewoners.  Naast de gratis toegankelijke kerstmarkt konden kinderen tegen een geringe vergoeding broodjes bakken boven houtvuur, zich uitleven op het springkussen of een mooie kerstkaart maken. Voor wie het koud had was er warme erwtensoep of een oliebol.

 

Install PWA
Back to top button
Altijd direct op de hoogte van het spraakmakende en laatste nieuws uit Zwolle? Met het inschakelen van gratis website push notificaties mis je niets. Ja prima! Nee