KabelkrantKunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Hoofd Spotify Benelux te gast tijdens Hedon Academy

Zwolle – Aanstaande maandag 7 december vindt een nieuwe editie van Hedon Academy plaats. Het thema van deze editie van Hedon Academy is ‘Spotify’ en als gast zal niemand minder dan hoofd Spotify Benelux Wilbert Mutsaers aanschuiven. Deze editie van Hedon Academy in Hedon is in verband met de huidige regels rondom het Coronavirus alleen toegankelijk voor slechts dertig studenten van ArteZ en Deltion College. Voor alle overige belangstellenden is Hedon Academy te volgen via een gratis livestream. Vanaf 19:00 uur kan je het gesprek tussen Wilbert Mutsaers en moderator Judith van der Klip volgen via hedonproductiehuis.nl.

Streamingdiensten spelen een steeds belangrijkere rol. Playlists en Spotify pluggers zijn inmiddels veelbesproken onderwerpen. Maar je vraagt je af: Hoe werkt dit allemaal? “Onze gast Wilbert Mutsaers neemt je mee in de wereld van Spotify. Wilbert werkte bij platenmaatschappijen was hoofd van 3FM en directeur van MOJO Concerts. Nu is hij hoofd van Spotify Benelux. Hij houdt zich o.a. bezig met gecureerde afspeellijsten waarvan er wereldwijd duizenden en in Nederland zo’n 150 bestaan zoals New Music Friday, Woordenschat en Easy On Sunday. Wilbert legt uit hoe ze bij Spotify werken met data, ‘skiprates’, lijstjes en handmatige selectie om op een succesvolle manier muziek aan de luisteraar aan te bieden. Zo krijg je een kijkje achter de schermen” aldus Judith van der Klip, moderator van Hedon Academy.

Verder praten we over de verschillen tussen Radio en Streaming en legt hij uit wat voor artiesten middelen zijn om meer streams te krijgen. Deze editie van Hedon Academy is maandag 7 december vanaf 19:00 gratis te volgen via de stream op hedonproductiehuis.nl. Slechts dertig studenten van Deltion College en ArteZ krijgen de kans om in Hedon tijdens het gesprek aanwezig te zijn en kunnen daar tevens vragen stellen aan Wilbert Mutsaers.

Gerelateerde artikelen

Back to top button