EconomieKabelkrantNatuur & DuurzaamNieuws uit ZwollePolitiekPolitiek & Opinie

GroenLinks maakt zich hard tegen laagvliegroutes

Zwolle – GroenLinks brengt de laagvliegroutes weer eens onder de aandacht. Ze geven aan dat het vliegtuig de meest vervuilende vorm van transport is: “Vliegen brengt milieuvervuiling en geluidsoverlast met zich mee. Gelukkig kunnen Nederlanders hun stem laten horen: het ministerie biedt iedereen tot 25 februari de mogelijkheid om een zienswijze over laagvliegroutes in te dienen.”

De gemeente Zwolle komt zelf ook in actie. GroenLinks-raadslid Anja Roelfs: “De overheidsinstanties hebben wat meer tijd, maar ook vanuit de provincie en de verschillende gemeentes wordt er een zienswijze ingediend. En daar ben ik blij mee.”

“Meer laagvliegroutes en inzetten op groei van de luchtvaart zijn echt een no-go wat GroenLinks betreft.” Anja Roelfs, raadslid Groen Links Zwolle

“Vliegen gaat ten koste van het klimaat, de luchtkwaliteit én van de gezondheid en levenskwaliteit van omwonenden.”

Voorbeeldbrief van SATL

Hoe meer mensen van zich laten horen, hoe beter, volgens Roelfs. De Samenwerkende Actiegroepen Tegen Laagvliegen (afgekort SATL) hebben twee voorbeeldbrieven gemaakt. Die vind men op hun site.

Het is niet moeilijk: met het downloaden van een voorbeeldbrief, het invullen van de contactgegevens, en het opsturen via de site van de overheid (inloggen met DigID) ben je maximaal 10 minuten bezig.

Tegen opening Lelystad Airport

De lobby tegen de opening van Lelystad Airport laat zien dat het tij aan het keren is. Anja: “In Den Haag was op dit dossier GroenLinks lang een roepende in de woestijn. Heel mooi om te zien dat nu andere partijen óók tegen de opening van Lelystad Airport zijn!”

Dat actie voeren zin heeft, is voor Roelfs dus duidelijk. Daarom roept ze iedereen op om nu een zienswijze in te sturen. “De plannen voor de laagvliegroutes moeten echt anders. We geven een krachtig signaal richting Den Haag. Hoe meer mensen van zich laten horen, hoe beter!”

Gerelateerde artikelen

Back to top button