Foto: JONG IN GAZA – Amal Nakhala – kunstruimte Langhuis -2023

Datum

jul 22 2023 - aug 26 2023
Expired!

Verwacht in Het Langhuis: Jong in Gaza

VERWACHT// JONG IN GAZA -22.07 t/m 26.08.23.
Een expositie van 5 jonge vrouwelijke kunstenaars uit Gaza van 22.07 tot 19.07 in kunstruimte het Langhuis. De expositie wordt 22 juli om 15u. geopend. U bent van harte uitgenodigd om daarbij te zijn!

De tentoonstelling JONG IN GAZA omvat doeken met acryl, schetsen en video’s.

Er is life-verbinding met de kunstenaars in Gaza en er is gelegenheid om hen vragen te stellen.

Wat deze vrouwen met elkaar gemeen hebben is het leven in een patriarchale, islamitische samenleving geleid door Hamas en van de buitenwereld afgesloten door Israël.

In Gaza is geen kunstacademie. Er is nauwelijks werk, er zijn een handjevol kunstenaars, er zijn nauwelijks kunstkopers. Wel beschikken de mensen al jaren over internet. En dat blijkt een lifeline: door het internationale contact kunnen jonge kunstenaars zich makkelijker verhouden tot kunstenaars buiten de Gazastrook. Ze zijn op de hoogte van hedendaagse stromingen, ze hebben contacten met anderen in de Arabische wereld, maar ook ver daarbuiten.

Zodoende gaat het werk van deze vrouwen niet (uitsluitend) meer over onderdrukking, een verlangen naar vroeger of over de bombardementen door Israël: er is volop aandacht voor de persoonlijke en eigentijdse gevoelens die dmv tekeningen en schilderingen tot uitdrukking kunnen komen.

Vanaf de derde week van juli toont Kunstruimte Het Langhuis deze kunst uit de Gazastrook.

De deelnemende kunstenaars:
Amal Nakhala

Basma Alafifi

Bayan Abunahla

Hala Ayman Alabisi

Fatma Osama Abdulhameed Alhoupi

Voor vragen kunt u terecht bij: Thijs Vester thijsinchina@hotmail.com

The event is finished.

Back to top button