Lemelerveld, foto: Wim van Dam

Datum

aug 08 2023
Expired!

Tijd

09:30 - 12:00

‘OpStap’ op hoog niveau in natuurgebied de Lemelerberg

Zwolle – Dinsdagochtend 8 augustus verzorgt Landschap Overijssel een excursie in de serie ‘OpStap’ op de Lemelerberg. Onder leiding van onze gids, kun je een prachtige ochtendwandeling maken in dit bijzondere gebied. Vlakbij Ommen ligt Natura2000 gebied de Lemelerberg. Met zijn ongeveer 1000 hectare is dit het grootste terrein van Landschap Overijssel. Onderweg krijg je van onze natuurgids uitleg over het ontstaan van de Lemelerberg en over de prachtige flora en fauna. De wandeling start om 9.30 en duurt ongeveer 2,5 uur.

Lemelerberg

Vanaf verschillende punten kun je genieten van prachtige vergezichten. Bij helder weer zie je in het westen Zwolle liggen en in het oosten de Galgenberg, tegen de Duitse grens. Een deel van het jaar wordt de heide begraasd door een kudde van ongeveer 200 schapen waardoor er een verscheidenheid aan flora in het gebied ontstaat. De Lemelerberg heeft een rijke dierenwereld met onder andere veel vogelsoorten zoals boomleeuwerik en boompieper. Zelfs de zeldzame nachtzwaluw gebruikt dit gebied. Roofvogels als de buizerd en de raaf zijn trouwe bezoekers. In het gebied zijn de afgelopen jaren Natura2000 werkzaamheden uitgevoerd. Op verschillende plekken heeft bos plaatsgemaakt voor een afwisselend heidelandschap met jeneverbes, bomen, hakhout en stuifzand. Heide is bovendien goed voor insecten, zoals graafbijen en vlinders. Maar ook vogels als de veldleeuwerik en nachtzwaluw. Goed wandelschoeisel is aanbevolen voor deze excursie.

Aanmelden

Meld je van te voren aan via de website www.landschapoverijssel.nl/activiteiten. Er is plaats voor maximaal 15 personen.

Kosten

De kosten zijn € 5, – per volwassene en € 3,- per kind. Als je donateur bent van Landschap Overijssel (+ gezinsleden op hetzelfde adres) of van één van de andere 12 Landschappen, dan kun je op vertoon van de donateurspas gratis mee.

Ben je al donateur?

Donateur worden is een prachtige manier om het werk van Landschap Overijssel te steunen. En het is belangrijk, want hoe meer mensen betrokken zijn bij ons prachtige Overijsselse landschap, hoe beter zij het kan beschermen. Donateur worden kan al vanaf € 2,- per maand. Voor meer informatie https://www.landschapoverijssel.nl/financiele-steun/word-donateur

Kijk voor meer ‘OpStap’ excursies op www.landschapoverijssel.nl/opstap2023

The event is finished.

Back to top button