Boetelerveld, foto: Nico Kloek

Datum

aug 03 2023
Expired!

Tijd

09:30 - 11:30

‘OpStap’ excursie over de historie van het Boetelerveld

Zwolle – Donderdag 3 augustus houdt Landschap Overijssel een ‘OpStap’ excursie over de historie van het Boetelerveld. Onder leiding van een gids wandelt de deelnemer ongeveer twee uur door dit prachtig en afwisselend natuurgebied. Het stukje natte heide is door toeval intact gebleven van de vroegere uitgestrekte Sallandse Heide. Dat trekt bijzondere planten en dieren aan. De start is om 9.30 uur en tegen 11.30 uur is het afgelopen. De groepsgrootte is beperkt dus meld je snel aan!

Boetelerveld

Het Boetelerveld is een uniek gebied voor Nederland. Tijdens deze wandeling ervaar je de ruimte en diepe rust. Het gebied is door toeval intact gebleven. De machines om te ontginnen stonden klaar, maar waren door de watersnoodramp in Zeeland en Zuid-Holland nodig. Hierdoor is het huidige Boetelerveld in feite een unieke weergave van de Raalter woeste gronden in de tijd van de marken. Het open heide- en veengebied met zo’n 15 poelen wordt langs de randen omsloten door kleine bosjes. In de drinkpoelen huizen zeldzame kamsalamanders en vele andere amfibieën en insecten. Dankzij een slenk, waar voedselarm grondwater gemakkelijk aan de oppervlakte komt, komen er bijzondere planten voor. Heb je een verrekijker? Neem die dan mee en denk aan laarzen of waterdichte schoenen.

Aanmelden

Meld je van te voren aan via de website www.landschapoverijssel.nl/activiteiten. Er is plaats voor maximaal 15 personen.

Kosten

De kosten zijn € 5, – per volwassene en € 3,- per kind. Als je donateur bent van Landschap Overijssel (+ gezinsleden op hetzelfde adres) of van één van de andere 12 Landschappen, dan kun je op vertoon van de donateurspas gratis mee.

Ben jij al donateur?

Donateur worden is een prachtige manier om het werk van Landschap Overijssel te steunen. En het is belangrijk, want hoe meer mensen betrokken zijn bij ons prachtige Overijsselse landschap, hoe beter wij het kunnen beschermen. Donateur worden kan al vanaf € 2,- per maand. Voor meer informatie https://www.landschapoverijssel.nl/financiele-steun/word-donateur

Kijk voor meer ‘OpStap’ excursies op www.landschapoverijssel.nl/opstap2023

The event is finished.

Back to top button