Foto: Joop van Putten

Datum

nov 18 2023
Expired!

Tijd

11:00 - 13:00

Fraterhuis Academie over filmmaakster Agnès Varda door Constant Hoogenbosch

Zwolle – Zaterdag 18 november van 11:00 tot 13:00 uur is filmexpert Constant Hoogenbosch weer eens te gast bij de Fraterhuis Academie. Hij neemt deze morgen iedereen mee in het oeuvre van filmmaakster Agnès Varda.  Dat kenmerkt zich door films en documentaires met een sociaal bewogen, feministisch tintje.

In een reeks van drie lezingen staat de vrouw in film centraal; de lezingen zijn los te bezoeken. De tweede lezing staat bijvoorbeeld in het teken van Agnès Varda. Zonder filmopleiding en regie ervaring gooide Agnès Varda zichzelf in het diepe en groeide uit tot een van de meest creatieve filmmaaksters van de 20ste eeuw. Haar debuutfilm La Pointe courte (1954) wordt nu gezien als blauwdruk en voorloper van de Nouvelle Vague. Ze zal haar hele carrière zowel films als documentaires maken die vaak een sociaal bewogen, feministisch tintje hebben. Constant Hoogenbosch neemt ons mee in het oeuvre van Varda met films als Cléo de 5 à 7, Jacquot de Nantes, Les Plages d’Agnès en Visages Villages.

Prijzen & zo

Vrienden van het Fraterhuis betalen €10,00, de reguliere entreeprijs bedraagt €16,00. De prijzen zijn inclusief collegetoebehoren. Kaarten zijn online te koop of aan de kassabalie van het Fraterhuis.

Fraterhuis Academie Celekwartier

De Fraterhuis Academie is dé plek waar filmliefhebbers wat kunnen opsteken over binnen- en buitenlandse filmcultuur. Het Fraterhuis nodigt filmkenners uit om in onze filmzalen college te komen geven over aspecten uit de rijke filmgeschiedenis en cinematografische actualiteit. De Fraterhuis Academie is het onderwijsinstituut van het Fraterhuis. De colleges worden doorgaans gegeven in het Celekwartier, in het hart van de historische binnenstad van Zwolle. Colleges vinden in de regel plaats vanaf einde zaterdagochtend, inclusief collegetoebehoren.

The event is finished.

Back to top button