Constant Hoogenbosch

Datum

nov 11 2023
Expired!

Tijd

11:00 - 13:00

Fraterhuis Academie over de vrouw in film door Constant Hoogenbosch

Zwolle – Zaterdag 11 november van 11:00 tot 13:00 uur is filmexpert Constant Hoogenbosch te gast bij de Fraterhuis Academie. Hij stipt de verschillende mijlpalen en ijkpunten uit de 20ste-eeuwse filmgeschiedenis aan die van invloed zijn geweest op de plaats van de vrouw in film.

In een reeks van drie lezingen staat de vrouw in film centraal; de lezingen zijn los te bezoeken. Er is veel te vertellen over de rol en positie van de vrouw voor en achter de camera’s van de filmwereld. De filmwereld is een samenspel van sociaalmaatschappelijke ontwikkelingen, maar ook van filmhistorische en cultuurhistorische ontwikkelingen. In de eerste lezing stipt filmexpert Constant Hoogenbosch verschillende mijlpalen en ijkpunten uit de 20ste-eeuwse filmgeschiedenis aan die van belang zijn geweest en nog steeds relevant zijn voor de plaats van de vrouw in de filmwereld.

Prijzen & zo

Vrienden van het Fraterhuis betalen €10,00, de reguliere entreeprijs bedraagt €16,00. De prijzen zijn inclusief collegetoebehoren. Kaarten zijn online te koop of aan de kassabalie van het Fraterhuis.

Fraterhuis Academie Celekwartier

De Fraterhuis Academie is dé plek waar filmliefhebbers wat kunnen opsteken over binnen- en buitenlandse filmcultuur. Het Fraterhuis nodigt filmkenners uit om in onze filmzalen college te komen geven over aspecten uit de rijke filmgeschiedenis en cinematografische actualiteit. De Fraterhuis Academie is het onderwijsinstituut van het Fraterhuis. De colleges worden doorgaans gegeven in het Celekwartier, in het hart van de historische binnenstad van Zwolle. Colleges vinden in de regel plaats vanaf einde zaterdagochtend, inclusief collegetoebehoren.

The event is finished.

Back to top button