Locatie

Stadkamer
Zeven Alleetjes 1a, Zwolle

Datum

dec 02 - 08 2021
Expired!

Tijd

All Day

Expositie”Jazz, Graff & Babes” in de Stadkamer

Zwolle – In de Stadkamer is sinds afgelopen donderdag de expositie  “JAZZ, GRAFF & BABES” van kunstenaars Nathalie van den Belt en Jasper Bosch te bezichtigen. De expositie heeft als onderwerp jazz-platenhoezen, graffiti en modellen. De expositie bestaat uit twee series, welke speciaal voor deze gelegenheid samengevoegd zijn​.

Over de expositie

Jasper Bosch​, eigenaar van Jazzper’s Records en Jazzper’s Graffiti​, verteld, ​”​Voor wat betreft de ​platenhoezen die voor onze doeken als inspiratie gebruikt zijn in de ​”Jazz&Graff-seriez​” ​is het helder dat heel bewust de connectie met graffiti ​is gelegd ​door het platenlabel. ​Bij met name h​ip-hop muziek ligt het gebruik maken van graffiti op de hoes veel meer voor de hand dan bij jazz. Na flink graven kwam ik erachter dat bewust de verbinding zoeken met graffiti in de jazz-scene ook zeker een gegeven was. Zo stamt bijvoorbeeld één van de hoezen die we als inspiratie gebruikt hebben​ ​zelfs al uit 1957​, een tijd waarin graffiti art nog lang niet graffiti art genoemd werd.​

Om er een diverse serie van te maken, ​wou ik ​graag hoezen met en hoezen zonder artiesten erop gebruiken. Al snel ​kwam ik uit bij portretschilderes Nathalie van den Belt​ van PortretUniek. ​Zo kwamen we tot deze samenwerking​, waarbij door twee personen, ​met beide verschillende technieken, ​op één doek is gewerkt​.​”

Nathalie van den Belt vult enthousiast aan, ​”​​Voor wat betreft de doeken in de “Blue Babe- series” hebben Jasper en ik de prachtige Blue Note-label hoezen waar de Blue Note-​’b​​​​​abes’ op voorkomen, als inspiratie gebruikt.​ ​De onderwerpen voor deze expositie zijn stuk voor stuk zeer relevant. De afgelopen jaren is er een grote toenemende interesse in vinyl​ en ook zeker​ in jazz muziek. Graffiti is uiteraard niet meer weg te denken uit ​de maatschappij. En dat de ​’​babes​’ ​vrouwen met een donkere huidskleur zijn maakt de expositie actueler dan ooit.
“Women​’s​ empowerment en black awareness zijn momenteel belangrijke thema’s en dat maakt onze expo extra relevant,” aldus ​V​an den Belt.

De expositie is gratis te bezoeken in de Stadkamer aan de Zeven Alleetjes tot en met zaterdag 8 januari 2022.

The event is finished.

Back to top button