eddyvanwessel †Ukraine, Bakhmut, nov 17, 2022 An old couple comfort each other at a medical clinic, after a Russian missile destroyed their home. *** Local Caption *** eddyvanwessel †Ukraine, Bakhmut, nov 17, 2022 An old couple comfort each other at a medical clinic, after a Russian missile destroyed their home.

Datum

sep 01 - 24 2023
Expired!

Tijd

10:00 - 17:00

Expositie Zilveren Camera – Voel het Nieuws van De Stad Verbeeldt

Van 1 t/m 24 september 2023, open van 10.00-17.00, behalve maandag is er de expositie van de winnaars van de Zilveren Camera.
Bezoek: openingstijden, tarieven en locatie

De expositie is te zien van 1 t/m 24 september 2023. De locatie is het voormalig gebouw IJsselcentrale, IJsselcentraleweg 6, Zwolle .

De Stad Verbeeldt houdt voor de vijfde keer de expositie Zilveren Camera in Zwolle en voor de derde keer op deze unieke locatie. Het is een cultuurhistorisch pand met veel verhalen over de ontwikkelingen van energie in de afgelopen 60 jaar.
De exposities Zilveren Camera en Voel het Nieuws (voor bezoekers met een visuele beperking) zijn opgesteld in de grote kantine van het Dienstengebouw.

Juryrapport Zilveren Camera

‘Er waren fotografen die met hun camera aan het front stonden’

De jury koos dit jaar unaniem voor de indrukwekkende serie ‘ruïnes voor de vrijheid’. Eddy van Wessel maakte die het afgelopen jaar van de oorlog in Oekraïne. De beelden maakten diepe indruk op de jury: ‘Iedere foto slaat een nagel in je ziel en bij het zien van het volgende beeld gaat deze steeds een stukje dieper’. De fotograaf brengt de slachtoffers van de oorlog in beeld met veel respect en discretie. Er zit een mooie gelaagdheid in de beelden. Tevens is iedere foto in de serie goed, urgent, compleet en vertelt een nieuw verhaal. Deze fotograaf verstaat zijn vak. Aldus de jury.

Daarom wint Eddy van Wessel met deze fotoserie de Zilveren Camera 2022.

Natalia Toret– voorzitter van de jury, Zilveren Camera Januari 2023

The event is finished.

Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren