Foto: Filmtheater Fraterhuis

Datum

nov 04 2023
Expired!

Tijd

10:15 - 13:15

Exclusieve Fraterhuis Academie met filmmaker Steven de Jong van Grutte Pier

Zaterdag 4 november van 10:15 tot 13:15 uur is er in Filmtheater Fraterhuis een exclusieve Fraterhuis Academie met filmmaker Steven de Jong. Hij vertelt hoe hij van oude verhalen nieuwe verhalen maakt met aansluitend de vertoning van zijn film Grutte Pier.

Filmmaker en regisseur Steven de Jong maakte moderne versies van De Kameleon boeken over Hielke en Sietse Klinkhamer en hun stoere boot. In De Hel van 63 voelde je de kou van de ijzige Elfstedentocht en hij bracht Frieslands Grutte Pier tot leven. De Jong gaat in gesprek en vertelt hoe hij van oude verhalen nieuwe verhalen maakt. Welke keuzes hij moest maken om een nieuw publiek aan te spreken. Na de pauze vertonen we aansluitend zijn film Grutte Pier.

Prijzen & zo

Vrienden van het Fraterhuis betalen €10,00, de reguliere entreeprijs bedraagt €16,00. De prijzen zijn inclusief collegetoebehoren. Kaarten zijn online te koop of aan de kassabalie van het Fraterhuis.

Fraterhuis Academie Celekwartier

De Fraterhuis Academie is dé plek waar filmliefhebbers wat kunnen opsteken over binnen- en buitenlandse filmcultuur. Het Fraterhuis nodigt filmkenners uit om in onze filmzalen college te komen geven over aspecten uit de rijke filmgeschiedenis en cinematografische actualiteit. De Fraterhuis Academie is het onderwijsinstituut van het Fraterhuis. De colleges worden doorgaans gegeven in het Celekwartier, in het hart van de historische binnenstad van Zwolle. Colleges vinden in de regel plaats vanaf einde zaterdagochtend, inclusief collegetoebehoren.

The event is finished.

Back to top button