Honingbij, foto: Mark Zekhuis

Datum

aug 06 2023
Expired!

Tijd

13:30 - 15:30

Bijen- en Heidewandeling in het Reestdal

Zwolle – Vanuit Bezoekerscentrum De Wheem houdt Landschap Overijssel op zondag 6 augustus een ‘Bijen- en Heidewandeling’. Rond deze tijd van het jaar staat de heide weer in volle bloei, maar er is nog veel meer te zien naast die mooie paarse gloed over het landschap.

Zo kruipen en vliegen er vele insecten rond in allerlei vormen en maten, waaronder de vele soorten bijen die zich te goed doen aan de nectar en zo ook de bloemen bestuiven. Tijdens de wandeling kunnen de gidsen van alles laten zien en hierover vertellen. De start is om 13.30 uur en het lopen ongeveer 2 uur. Meld je aan, iedereen is van harte welkom.

Een gebied met een rijke historie

Bloeiende hooilanden, wuivend graan met blauwe korenbloemen, bos, heide en authentieke boerderijen. In het Reestdal geniet je van een mooi doorkijkje, het boerenleven, een veld met dotterbloemen of van het rustgevende geluid van het kabbelende water van de Reest. Het beekdal roept een gevoel op in andere tijden te leven. Het gebied kent veel historische elementen, zoals hakhoutbosjes, houtwallen, graanakkers en oude kerkenpaden. Deze elementen worden in standgehouden en beheerd zoals dit al eeuwenlang gebeurt. Mede door deze vorm van beheer is het Reestdal geworden zoals het nu is.

Aanmelden

Meld je van te voren aan via de website www.landschapoverijssel.nl/activiteiten. Er is plaats voor maximaal 20 personen.

Kosten

De kosten zijn € 5, – per volwassene en € 3,- per kind. Als je donateur bent van Landschap Overijssel (+ gezinsleden op hetzelfde adres) of van één van de andere 12 Landschappen, dan kun je op vertoon van de donateurspas gratis mee.

Ben jij al donateur?

Donateur worden is een prachtige manier om het werk van Landschap Overijssel te steunen. En het is belangrijk, want hoe meer mensen betrokken zijn bij ons prachtige Overijsselse landschap, hoe beter wij het kunnen beschermen. Donateur worden kan al vanaf € 2,- per maand. Voor meer informatie https://www.landschapoverijssel.nl/financiele-steun/word-donateur

Het bezoekerscentrum De Wheem zoekt vrijwilligers om het team te versterken. Ze zijn vooral opzoek naar gastheren/gastvrouwen, gidsen en naar vrijwilligers die het kinderactiviteitenteam willen versterken. Belangstelling of wil je meer informatie? Stuur een mailtje naar louiset.vos@landschapoverijssel.nl

The event is finished.

Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren