Nieuws uit ZwollePolitiekPolitiek & OpinieVoorpagina

Debat gemeenteraad over Passerelle en busvervoer

Zwolle – Maandagavond 15 februari debatteert de gemeenteraad over het beeldkwaliteitsplan van de te bouwen Passerelle en de huidige problemen bij de busdienstregeling. De stemming over de nieuwe wethouder (Dorrit de Jong van GroenLinks) is de dinsdag daarna. Afgelopen maandag kon dat vanwege de weersomstandigheden niet en is dat een week uitgesteld. Deze keer zullen alle gemeenteraadsleden dus alsnog op pad moeten om hun stem bij het gemeentehuis uit te brengen.

Het beeldkwaliteitsplan legt de ambities die de stad/gemeente heeft met de passerelle vast. Daarover gaat het eerste gedeelte van de vergadering. Deze ambities moet men vaststellen om daarmee het verdere beleid te kunnen bepalen.

De fracties willen in het tweede gedeelte van de vergadering vooral gedachten uitwisselen over de busdienstregeling. Het gaat over de belangrijkste problemen in het busvervoer. Daarbij wil men komen tot gewenste oplossingen en input voor een eventuele gemeentelijke visie op het busvervoer. Tevens wil men mogelijke richtlijnen vaststellen voor het college richting een nieuwe aanbesteding. Belangrijk aandachtspunt daarbij is wel dat het busvervoer door de provincie wordt geregeld.

In verband met de avondklok maakt men de locatie van de vergadering nog bekend. In ieder geval is deze live te volgen via www.zwolle.nl/gemeenteraad. Dit is ook later terug te zien. De stukken en de agenda zijn ook hier te vinden. Inspreken kan via raadsgriffie@zwolle.nl.

Gerelateerde artikelen

Back to top button