KabelkrantNieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

ChristenUnie vraagt om natuurbegraafplaats

Zwolle – De Zwolse fractie van de ChristenUnie wil graag een natuurbegraafplaats bij Kranenburg. Dat blijkt uit vragen die zij stelt aan het college van burgemeester en wethouders.

Uit onderzoek van de Hogeschool Van Hall Larenstein komt naat voren, dat de interesse voor natuurbegraven in de toekomst duidelijk zal gaan groeien. Veel Nederlanders kiezen hier voor. Inmiddels is dit ook terug te zien in de cijfers. Het aantal natuurbegravingen verdubbelt ongeveer elke twee jaar (1.500 natuurbegrafenissen in 2019). En met de groeiende (her)waarding voor de natuur zal deze manier van begraven in de toekomst naar alle waarschijnlijkheid alleen maar verder in populariteit stijgen.

Gedenkpark Kranenburg

De ChristenUnie vraagt of een natuurbegraafplaats mogelijk is binnen het bestaande Masterplan van gedenkpark Kranenburg. Ze wil weten of het college bereid is om de mogelijkheden voor het realiseren van een natuurbegraafplaats op gedenkpark Kranenburg of daarbuiten verder te onderzoeken en mogelijk te maken. Dit natuurlijk wanneer het college herkent dat deze vraag leeft onder de inwoners van Zwolle.

Antwoord op de vragen verwacht men rond 31 augustus van dit jaar.

Gerelateerde artikelen

Back to top button