112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Bonnenregen bij controle op N50

Zwolle – Donderdagmiddag heeft Team Verkeer samen met de politie Zwolle en Kampen een verkeerscontrole gehouden op de N50 tussen Kampen en knooppunt Hattemerbroek.

Deze controle was met name gericht op afleiding en snelheid aangezien dit een van de ongevalsoorzaken zijn. De N50 staat bekend als een van de wegen waar de meest (ernstige) verkeersongevallen plaatsvinden.

“Dat deze controles nodig zijn, blijkt maar weer want van onderstaande cijfers zijn wij toch wel geschrokken”, aldus de politie.

Er werden namelijk 88 bestuurders staande gehouden voor het vasthouden van de telefoon. In werkelijkheid waren het er zelfs meer aangezien de politie maar op een rijrichting kon controleren en er af toe zelfs politie motorrijders te kort waren om ze uit het verkeer te halen.

18 bestuurders kregen boetes voor zaken als niet dragen gordel, rijden zonder rijbewijs (1x) en technische gebreken. Ook werd er op snelheid gecontroleerd middels een radaropstelling. Hier passeerden er ruim 100 die de maximum snelheid overschreden. Hier was 100 km/u toegestaan en de hoogst gemeten was 143 km/u.

Deze controle zal volgens de politie op korte termijn herhaald gaan worden.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button