Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Van Festivals tot Open Dagen: Dit zijn de leukste evenementen in Zwolle!

Fietsfestival Zwolle 2022

Zwolle – Alle fietsers zijn welkom op het Fietsfestival: jong en oud. Of je nou fietst op een stadsfiets, driewielfiets of speed pedelec: iedereen is lid van de fietsfamilie. Het festival is gratis: zowel alle activiteiten als de workshops. Het programma bestaat uit fietsactiviteiten, muziek en workshops voor jong en oud. Thema’s als gezondheid, veiligheid, innovatie, duurzaamheid & milieu en een leefbare stad staan op de agenda.

Bekijk hier

 

Beleef boerderij De Huppe tijdens de Zorgboeren Open Dag

Zwolle – Op zaterdag 25 juni van 10.00 – 16.00 uur organiseert boerderij De Huppe een open dag. Te midden van landerijen en de uiterwaarden, net buiten de bebouwde kom van Zwolle Zuid vind je boerderij De Huppe. Een veelzijdige organisatie die naast dagbesteding nog veel meer te bieden heeft. Een ruim opgezet terrein met een Landwinkel, kaasmakerij, houtwerkplaats, pluk- en moestuin, dieren, speel- en zitplekken. Kortom, een boerderij die je moet beleven!

Bekijk hier

Symphonica Stadshagen, cultuur evenement met gratis openluchtconcert aan het water

Zwolle – Op 25 juni vindt in de Zwolse wijk Stadshagen de eerste editie van het nieuwe muziekevenement Symphonica Stadshagen plaats. Elke Zwollenaar kan genieten van dit cultuurfestival en gratis openluchtconcert aan het water van het Twistvlietpark. In de middag bestaat het evenement uit een cultuurmarkt en het avondprogramma is een combinatie van Night of the Proms en een grachtenconcert. Een avond waar klassieke muziek en pop samenkomen en buren elkaar na maandenlang binnen zitten weer kunnen ontmoeten. Het evenement is een initiatief van Tresore Producties en wordt georganiseerd voor én door wijkbewoners.

Bekijk hier

Achtste editie Vesta Chemicals AsRENdorp gaat dit jaar door

Zwolle – Afgelopen twee jaar zijn we ingehaald door Corona. Dit jaar hopen we Corona in te halen. De organisatie van het gezelligste hardloopevenement van Zwolle heeft er weer zin in en heeft de VestaChemicals AsRENdorp op de wedstrijdkalender gezet. op 26 (de laatste zondag van) juni. Dus zet deze datum maar alvast in je agenda!

Bekijk hier

 

Foto © Peter Denekamp

29e editie van de Racident Oldtimer Tour Zwolle

Zwolle – Kom je ook naar de 29e editie van de Racident Oldtimer Tour op 26 juni 2022 in Zwolle? De dag start met het zogenoemde concours d’elegance. Vanaf 9.30 uur worden de auto’s opgesteld aan de Melkmarkt, waar publiek ze kan bewonderen. Tussen 10.00 en 11.00 uur vertrekken de auto’s vanaf de Melkmarkt en de Grote Markt van Zwolle in de richting van het Gasthuisplein. De route wordt voor de deelnemende equipes op 26 juni bekend gemaakt.

Bekijk hier

Speciaalbierfestival in Assendorp

Zwolle – Nog nooit heeft speciaalbier zo in de belangstelling gestaan als de afgelopen jaren. Brouwerijen (brouwerijtjes) zijn als paddestoelen uit de grond geschoten, en Assendorp heeft zich daarin niet onbetuigd gelaten. De twee brouwerijen in onze wijk hebben de handen ineengeslagen met een vierledig gezamenlijk doel:
1 gezelligheid
2 plezier
3 ongedwongenheid
4 genieten

Bekijk hier

Gerelateerde artikelen

Back to top button