Haerst-TolhuislandenNatuur & DuurzaamNieuws uit ZwollePolitiekPolitiek & OpinieVoorpagina

Fracties willen duidelijkheid over uitbreiding Hessenpoort

Zwolle – Er gebeurt veel in Tolhuislanden. Inwoners hebben zich verenigd in een coöperatie en verkennen wat er mogelijk is in het opwekken van duurzame energie. Verder zijn er ambities om natuur te versterken in het gebied, en denken boeren na over hoe hun bedrijven toekomstbestendig kunnen blijven. Tot slot loopt er al sinds medio 2019 een onderzoek naar de uitbreiding van bedrijventerrein Hessenpoort.

De fracties van de ChristenUnie en GroenLinks zijn in gesprek gegaan met bewoners van het gebied om daar meer zicht op te krijgen en stellen daar nu vragen over aan burgemeester en wethouders. Zij willen weten hoe het ervoor staat met de plannen voor uitbreiding van de Hessenpoort.

Zolang het onderzoek geen uitsluitsel geeft over deze uitbreidingsrichting blijft het voor andere opgaven in het gebied lastig plannen te maken, niet op de laatste plaats het inpassen van grootschalige opwek van duurzame energie door een coöperatie van inwoners. En ook voor boeren die investeringszekerheid zoeken met oog op het toekomstbestendig maken van hun bedrijf maakt dit het plannen maken lastig.

De fracties willen weten hoe de uitbreiding de andere opgaven in het gebied beïnvloedt. Ook vragen zij zich af hoe de belanghebbenden worden betrokken in het proces. Tevens bestaat er de ambitie om (op termijn) een natuurcorridor te realiseren om versnipperde natuur in het grotere gebied rondom Tolhuislanden/Hessenpoort te verbinden. Daarvan willen de fracties weten hoe men die ambitie afweegt in de keuze voor een uitbreidingsrichting.

Gerelateerde artikelen

Back to top button