Uitzwaaiconcert Vuurvogel Jeugdorkest

Zwolle – Aanstaande zaterdag 9 juli zal het Vuurvogel Jeugdorkest een gratis “Uitzwaaiconcert” verzorgen op het Grote Kerkplein in Zwolle. Het concert is in het bijzonder voor alle thuisblijvers voordat het 80-koppige orkest vertrekt voor de concerttournee naar Noord-Italië en begint om 15 uur.

Op vrijdag 15 juli zal het jeugdorkest naar Italië vertrekken voor concerten in onder andere Pavia en Cremona. Als solist zal oud-lid Loes van Oosterhout meereizen voor het Adagio voor cello en orkest van de Italiaanse componist Respighi.

Het Vuurvogel jeugdorkest

Het Vuurvogel Jeugdorkest bestaat dit jaar 20 jaar. In 2002 is in Zwolle door de huidige dirigent Albert Dam de kiem gelegd voor Jeugdsymfonieorkest de Vuurvogel. Momenteel tellen de ensembles 160 leden die deel uitmaken van drie orkesten en een kinderkoor. De concerttournee is de laatste activiteit van de Vuurvogel Jubileumzomer.

Het Uitzwaaiconcert begint om 15 uur op het Grote Kerkplein in Zwolle. Zittend vanaf het terras, eigen tuinstoel of kleedje kan iedereen een uurtje gratis genieten van het jubilerende jeugdorkest.

The event is finished.

Back to top button