Theatrale lezing The Incredible Shrinking Man

Zwolle – Op 19 mei is er een bijzondere theatervoorstelling bij Stadkamer; The Incredible Shrinking Man. Hierin onderzoekt ontwerper/kunstenaar Arne Hendriks de mogelijkheden om een mens te creëren van vijftig centimeter, een mens die beter op aarde past. Kan de mens met net zoveel passie verlangen naar minder? Een unieke en ontregelende voorstelling voor iedereen die bezig is met de toekomst.

The Incredible Shrinking Man

The Incredible Shrinking Man gaat over de wens om te krimpen. Om tot verandering te komen, moet men zich eerst kunnen voorstellen dat iets kan veranderen en dat ook willen. De voorstelling  richt zich sterk op het ‘herprogrammeren’ van de reactie op groei en krimp, door ons denken hierover te ontregelen en bewust te maken van diepgewortelde angsten en verlangens.

Hendriks startte The Incredible Shrinking Man in 2007 en won in 2014 de Future Concepts Award. In dit jubileumjaar houdt Hendriks een serie unieke theatrale lezingen over zijn onderzoek, waarin hij zijn visie en kennis over krimp met een breder publiek deelt. In de lezing geeft hij op serieuze én ontregelende wijze uiting aan de dillema’s, ambiguïteit en uitdagingen die krimp in zich heeft. Op onnavolgbare wijze toont Hendriks hoe logica (feiten), verbeelding (oplossingen) én absurditeit (gedrag) alle onlosmakelijk met krimp zijn verbonden en doet hij het denken over krimp kantelen.

Deze voorstelling vindt plaats in Stadkamer centrum op 19 mei om 19.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur. De entree is € 5,- inclusief koffie/thee, kaarten kan men reserveren via stadkamer.nl.

The event is finished.

Back to top button