Roots Rising released unieke korte film bij het kersverse album ‘Come One’

De Zwolse reggae band Roots Rising heeft een primeur te pakken. In samenwerking met videobedrijf Filmsaus (o.a. bekend van de video van Snelle “Alleen maar gelukkig”), maakte de band een korte film die op 20 maart zijn première zal kennen. De korte film, met de gelijknamige titel ‘Come One’ . Is een volledig Zwolse productie met volop bekenden.

Zo kon de band rekenen op bekende Zwollenaren als regisseur en artistiek leider Jolmer Versteeg (Theatergroep De Jonge Honden), Jisk Lieftink (The Hardstyle Pianist) en actrice Willemijn De Jonge. Zij verscheen o.a. op het witte doek van Cannes met haar eigen korte film “Quarterlife Cruisers”. Ook jongeren van de Fakkelteitgroep en Martijn van Hese (PVC) spelen mee. Natuurlijk spelen enkele bandleden ook een rol.

Een jongen volgen

“In dit drieluik volgen we een jongen in 3 fases van zijn leven; het kind, de puber en de volwassen man. We zien hoe zijn leven gevormd wordt door zijn verleden of vult ons brein wellicht de gaten in? We kijken nou eenmaal snel met andere bril”, aldus bedenker Richard Wevers. In een snel veranderende wereld en de afgelopen twee jaar Covid, stijgt polarisatie en het aantal depressies. Mensen zijn zoekende en verlangen naar verbinding. “Het is soms moeilijk, maar je hebt op elk moment in je leven de keuze om je oordeel positief bij te stellen, dit hopen we de kijker mee te geven in hun blik naar een ander.”

Roots Rising begon uit vriendschap in de kelder van het Zwols Conservatorium en groeide de afgelopen jaren uit tot een band van formaat. Na 2 e.p.’s, diverse tours in Europa en shows op Zwarte Cross, Oerol en Boomtown (U.K.) bracht de band afgelopen jaar hun debuutalbum uit op vinyl. In een afgeladen Hedon bewees de band nogmaals muzikaal sterk te zijn en het zomergevoel in elke zaal te laten landen. Deze zomer zijn ze ook weer te zien op grote festivals als Manana Manana en de Zwarte Cross.

Op 20 maart is de première in het Fraterhuis voor genodigden en jij kan daar bij zijn! Houdt de Socials van Roots Rising in de gaten. De korte film “Come One” is mede mogelijk gemaakt door Artpitch038.

The event is finished.

Back to top button