Uilenballen. Foto Tamara Raijer

Datum

sep 28 2022
Expired!

Tijd

14:30 - 16:30

Kinderactiviteit ‘Uilenballen pluizen’ De Wheem

Wat zit er allemaal in een uilenbal? Pluis dat lekker uit tijdens de kindermiddag ‘Uilenballen pluizen’ van Landschap Overijssel op woensdagmiddag 28 september. Locatie is bezoekerscentrum De Wheem in Balkbrug. De middag begint om 14.30 uur en duurt tot 16.30 uur. Het is een creatieve en leerzame middag voor kinderen van 6 tot ongeveer 12 jaar.

Meld je aan via de website van Landschap Overijssel en kom vervolgens lekker speuren wat een uil allemaal achterlaat.

Hartstikke interessant

Uilenballen pluizen vies? Nee, hoor! Uilenballen zijn juist hartstikke interessant. De uil is namelijk een roofvogel en eet graag muizen. En dat zie je terug in zijn uitwerpselen, de braakballen. Die zitten vol botjes, haartjes en muizenschedeltjes. Leuk om dit eens goed van dichtbij te bekijken met een vergrootglas en pincet. Zo leren kinderen alles over uilen en hun bijzondere eetgewoonten.

Het is een gezellige kindermiddag vol knutselen en natuurweetjes. Ouders kunnen hun kinderen brengen om 14.30 uur en ophalen om 16.30 uur. Jij komt toch ook?

Aanmelden

Meld je van te voren aan via de website www.landschapoverijssel.nl/activiteiten. Aanmelden is noodzakelijk om de groepsgrootte te beperken.

Kosten

De bijdrage voor deze kinderactiviteit is € 3,– per kind, dat is inclusief een bekertje drinken. Tip: trek stevige schoenen aan en kleren die vies mogen worden.

Ben je nog geen donateur?

Donateur worden is een prachtige manier om het werk van Landschap Overijssel te steunen. En het is belangrijk, want hoe meer mensen betrokken zijn bij het prachtige Overijsselse landschap, hoe beter zij het kan beschermen. Donateur worden kan al vanaf €24,- per jaar. Voor meer informatie https://www.landschapoverijssel.nl/financiele-steun/word-donateur

90 jaar!

Landschap Overijssel is jarig! Al 90 jaar beschermen, ontwikkelt en beheert zij de bijzondere natuur en het streekeigen landschap in Overijssel. Dat doet ze niet alleen maar samen met duizenden donateurs, vrijwilligers, grondeigenaren en met hulp van bedrijfsvrienden, Nationale Postcode Loterij en provincie Overijssel. Haar 90ste verjaardag viert ze graag samen met jou. Benieuwd hoe? Kijk op landschapoverijssel.nl/90jaar voor alle activiteiten.

The event is finished.

Back to top button