Het Britten geeft familieconcert op Den Alerdinck tijdens De Dag van het Kasteel op 29 mei

Het Britten Jeugd Strijkorkest uit Zwolle geeft op 29 mei tijdens de Dag van het Kasteel een familieconcert voor jong en oud in het Koetshuis van Havezate Den Alerdinck. Aanvang: 15:30 uur. Voorafgaand aan het concert zijn de kasteeltuinen speciaal voor deze gelegenheid opengesteld voor publiek, een unieke kans om deze tuinen te bekijken en te beleven.

Zo neemt de boswachter je mee op een wandeling door de natuur waar je alles over de flora en fauna van de omgeving leert, of je gaat met Mirjam Scholten op zoek naar de eetbare planten in de omgeving van het kasteel. Voor de allerkleinsten is er een sprookjesspeurtocht.

Een kaartje kost €15 voor volwassen, jongeren van 12-26 jaar betalen €10 en kinderen tot 12 jaar €7,50. Deelname aan één van de activiteiten is bij de prijs inbegrepen. Kaarten kunnen besteld worden via www.alerdinck.nl of www.hetbritten.nl. .

Programma

13:30 – 15:00 uur: Op zoek naar eetbare planten met Mirjam Scholten van Kruidenkunst (12+)
14:15 – 15:00 uur: Op stap in de natuur met boswachter Piet de Jong (alle leeftijden)
14:00 – 15:00 uur: Sprookjes speurtocht voor kinderen
15:30 – 16:30 uur: Concert Britten Jeugd Strijkorkest met prijswinnaars van het Britten Concours.

Op stap met boswachter Piet de Jong

Boswachter Piet de Jong neemt je mee in de natuur rond Kasteel Den Alerdinck. Hij is een ervaren natuurgids en weet de natuur op een verhalende manier voor jong en oud dichtbij te brengen.

Op zoek naar eetbare planten met Mirjam Scholten van Kruidenkunst.
Mirjam neemt je mee door de kasteeltuinen en omgeving op zoek naar eetbare planten. Want de natuur is vol met eetbare lekkernijen!

Het concert wordt mede mogelijk gemaakt door de Overijsselse Kastelenstichting.

Over het Britten

Stichting Britten voor Jong Muziektalent is opgericht in 2007 door dirigent en artistiek leider Loes Visser en biedt jonge strijkers de kans hun muzikale talenten op niveau te ontwikkelen. Het motto daarbij is: kwaliteit, warmte, bezieling en plezier. Met drie strijkorkesten, waaronder het Britten Jeugd Strijkorkest, het jaarlijkse Britten Concours en de Britten Academie is het een podium voor talentontwikkeling in de muziek. De standplaats is Zwolle, maar deelnemers aan het Britten Concours komen uit alle windstreken van Nederland. De orkestleden komen vooral uit Oost Nederland.

The event is finished.

Back to top button