Hemelvaart Rondvaart Hanze en Moderne Devotie in Zwolle

Het Ontmoetingshuis Moderne Devotie organiseert op Hemelvaartsdag een rondvaart door de Zwolse grachten, langs bijzondere Hanze- en Devotie plekken.

Vanaf het water vertelt Actuele Moderne Devoot Mink de Vries over die bijzondere plekken van de geloofsgemeenschappen van de Moderne Devotie, en de relatie met de Hanze. Wat is er nog te zien van die twee belangrijke internationale samenwerkingsverbanden in Zwolle ? In 2023 worden de Internationale Hanzedagen georganiseerd in Zwolle, i.s.m. de tien andere Hanzesteden in de regio. Hoe sterk was die verbinding tussen Hanze en Moderne Devotie, tussen welvaart en welzijn ?

Vaar mee met deze unieke tocht die helemaal in het teken staat van wat Zwolle tot de dag van vandaag zo bijzonder maakt.

De boot vertrekt om 15.30 uur op donderdag 26 mei, en legt weer aan om 17.00 uur. Rondvaart Zwolle kunt u vinden aan de Harm Smeengekade 15. Er kunnen 40 mensen mee, meld u snel aan, wanneer u zeker wilt zijn van een plek. Bekijk Zwolle eens van de andere kant!

Mink de Vries presenteerde afgelopen periode een Traktaat over het Sociaal Domein van Thomas a Kempis, en twee werkdocumenten. De eerste over Wonen en Gemeenschappen, de tweede over Jeugdzorg en Jeugdkracht.

Aanmelden kan via de website ontmoetingshuismodernedevotie.nl en betaling van 10,00 euro(inclusief drankje) op bankrekening NL71INGB0007852541 t.n.v. Ontmoetingshuis Moderne Devotie. Het belooft een inspirerende rondvaart te worden, waarin we varend, op een geheel eigen manier, kennismaken met de Stad Zwolle, de stad van Moderne Devotie en Hanze. ( info@ontmoetingshuis.nl )

The event is finished.

Back to top button