Ga op bezoek bij het Groene Schoolplein van Christelijke Basisschool De Aquarel in Zwolle

Zwolle – Grijze tegels, geen bomen om in te klimmen of struiken om je in te verstoppen. Helaas hebben nog steeds heel veel scholen een strak betegeld plein waar weinig of geen groen op te bekennen is. Om te laten zien hoe het ook anders kan biedt op  woensdag 29 juni Christelijke Basisschool De Aquarel in Zwolle de kans om een kijkje te nemen op hun vergroende plein en om vragen te stellen. Kom je ook kijken?

De Aquarel

Van het ontwerpen van een groen plein, tot het aanleggen en het plein daadwerkelijk gebruiken: Christelijke Basisschool De Aquarel weet er inmiddels alles van. Om hun ervaringen met anderen te delen stellen ze hun plein open op woensdag 29 juni van 14:30 uur tot 16:30 uur. Leerkrachten, schoolbestuurders, ouders en andere geïnteresseerden kunnen zo een idee krijgen van hoe zo’n groen plein eruit kan zien en welke stappen je moet zetten om een groen plein te realiseren en te onderhouden. Dus: ben je benieuwd naar hoe zo’n groen plein eruitziet? Denkt jouw school erover om jullie plein te vergroenen en ben je op zoek naar inspiratie of informatie? Kom dan naar de Open Dag van het groene schoolplein van Christelijke Basisschool De Aquarel in Zwolle. Je hoeft je niet aan te melden en kunt gewoon langskomen.

Wat: Open Dag van het groene schoolplein van Christelijke Basisschool De Aquarel
Wanneer:
Woensdag 29 juni van 14:30 – 16:30
Waar: Waallaan 6 in Zwolle
Voor wie: Leerkrachten, schoolbesturen, ouders en andere geïnteresseerden

Over Groene Schoolpleinen Overijssel

Alle schoolpleinen in Overijssel groen in 2025, daar willen we naartoe! Groen speelt een belangrijke rol bij de cognitieve, motorische en sociale ontwikkeling van kinderen. Daarom willen we kinderen meer in aanraking brengen met groen, om daar te spelen en te leren. Waar kan dit beter dan op het schoolplein! We willen in heel Overijssel een groene schoolpleinenbeweging op gang brengen. Groene Schoolpleinen Overijssel is een initiatief van Provincie Overijssel, IVN Overijssel, Springzaad en Natuur en Milieu Overijssel en valt onder het programma Natuur voor Elkaar.

Voor meer informatie en inspiratie rondom groene schoolpleinen:

www.groeneschoolpleinenoverijssel.nl

The event is finished.

Back to top button