Fraterhuis Academie over de toekomst van film door Dana Linssen

Zaterdag 10 december van 11.00 tot 13.00 uur staat de Fraterhuis Academie in het teken van de toekomst van film. Dana Linssen is filmcriticus, filosoof, schrijver, wandelaar èn tijdreiziger en neemt ons enthousiast mee op een uitdagende tijdreis naar de toekomstige filmwereld.

De toekomst van film

Dana Linssen is filmcriticus, filosoof, schrijver, wandelaar èn tijdreiziger en neemt ons enthousiast mee op een uitdagende tijdreis naar de toekomstige filmwereld. Al sinds 25 jaar is ze vaste medewerker cultuur van NRC Handelsblad. Ook was ze hoofdredacteur van filmtijdschrift de Filmkrant van 1998 tot 2019. Sinds 2019 maakt ze deel uit van de selectiecommissie van talentontwikkelprogramma Berlinale Talents van het filmfestival van Berlijn. Tevens is ze mentor van de Talent Press-programma’s op de filmfestivals van Berlijn en Sarajevo.

Als docent is ze verbonden aan ArtEZ en geeft ze les aan de richting AVM van de HKU. Ze is regelmatig te horen als filmexpert in radioprogramma’s en te gast als inleider bij filmvertoningen. Dana is tevens initiatiefnemer van het Slow Criticism Project, een serie events, interventies en publicaties als tegenwicht tegen de commodificatie van de filmjournalistiek.

Prijzen & zo

Vrienden van het Fraterhuis betalen €10,00, de reguliere entreeprijs bedraagt €16,00. De prijzen zijn inclusief collegetoebehoren.
Kaarten zijn online te koop of aan de kassabalie van het Fraterhuis. Zowel in de voorverkoop als voorafgaand aan de activiteit.

Fraterhuis Academie Celekwartier

De Fraterhuis Academie is dé plek waar filmliefhebbers wat kunnen opsteken over binnen- en buitenlandse filmcultuur. Het Fraterhuis nodigt filmkenners uit om in onze filmzalen college te komen geven over aspecten uit de rijke filmgeschiedenis en cinematografische actualiteit.
De Fraterhuis Academie is het onderwijsinstituut van het Fraterhuis. De colleges worden doorgaans gegeven in het Celekwartier, in het hart van de historische binnenstad van Zwolle. Colleges vinden in de regel plaats vanaf einde zaterdagochtend, inclusief collegetoebehoren.

Beeldbepalend

Met 80.000 bezoekers per jaar, twee 4K filmzalen en een verrassende programmering, is Filmtheater Fraterhuis een cultureel A-merk in de wijde regio Zwolle. Het behoort tot de filmtheaters waar regelmatig premières en bijzondere voorstellingen te zien zijn. Daarnaast is er de Fraterhuis Academie; het onderwijsinstituut van het Fraterhuis met iedere maand lezingen en cursussen over film. Ook is Filmtheater Fraterhuis betrokken bij landelijke en regionale culturele evenementen.

The event is finished.

Back to top button