Excursie ‘Samen vlinders speuren’ in het Reestdal

De Lente is al weer in volle gang en alles groeit en bloeit weer volop in het Reestdal. Hier komen allerlei insecten op af, waaronder verschillende soorten vlinders. Samen met speciale ‘vlindergidsen’ gaat Landschap Overijssel zondag 4 juni op pad, op zoek naar deze beestjes. Wat voor vlinders herken je? Welke rupsen horen daarbij en op welke planten kun je ze vinden? De excursie start om 13.30 en duurt ongeveer 2 uur. Aanmelden is noodzakelijk om de groepsgrootte te beperken.

Wat gaan we doen? We lopen door een divers gebied, langs de graslanden over de paden door het bos richting de heide. Ondertussen komen we allerlei insecten tegen en de gidsen laten zien dat er van alles te ontdekken valt in de wereld van deze kleine beestjes. Ontdek dat insecten niet de vervelende kriebelende zoemers zijn die ze soms lijken, maar dat het bijzonder ingenieuze diertjes zijn met een geheel eigen bestaansrecht in ons dierbare landschap.

Aanmelden

Meld je van te voren aan via de website www.landschapoverijssel.nl/activiteiten. Er is plaats voor maximaal 20 personen.

Kosten

De kosten zijn € 5, – per volwassene en € 3,- per kind. Als je donateur bent van Landschap Overijssel (+ gezinsleden op hetzelfde adres) of van één van de andere 12 Landschappen, dan kun je op vertoon van de donateurspas gratis mee.

Ben je nog geen donateur?

Donateur worden is een prachtige manier om het werk van Landschap Overijssel te steunen. En het is belangrijk, want hoe meer mensen betrokken zijn bij ons prachtige Overijsselse landschap, hoe beter zij het kan beschermen. Donateur worden kan al vanaf € 2,- per maand. Voor meer informatie https://www.landschapoverijssel.nl/financiele-steun/word-donateur

Het bezoekerscentrum De Wheem zoekt vrijwilligers om het team te versterken. Ze zijn vooral opzoek naar gastheren/gastvrouwen, gidsen en naar vrijwilligers die het kinderactiviteitenteam willen versterken. Belangstelling of wil je meer informatie? Stuur een mailtje naar louiset.vos@landschapoverijssel.nl

Overijssel is prachtig en waardevol en biedt veel afwisseling voor mens, plant en dier. Al dit moois moet beschermd worden voor onszelf en de generaties na ons. Landschap Overijssel beschermt en ontwikkelt het landschap in Overijssel al meer dan tachtig jaar, neemt eigen verantwoordelijkheid hierin en spoort anderen aan hun verantwoordelijkheid te nemen. In de eigen 56 natuurterreinen, maar ook in het cultuurlandschap. Samen met ruim 3000 grondeigenaren, 9000 donateurs, 7000 vrijwilligers, Overijsselse bedrijfsvrienden, de Nationale Postcode Loterij en de provincie Overijssel. Meer informatie over het waardevolle Overijssel en hoe dit landschap te beleven vind je op www.landschapoverijssel.nl.

The event is finished.

Back to top button