Allerzielenconcert: Gedanste suite van verdriet

Nog een paar dagen en dan beginnen de repetities voor een bijzonder allerzielenconcert: Gedanste suite van verdriet.

Voor het Nederlands Bach Consort is het een heel speciaal concert.  Want, naast dat ze voor het eerst allemaal nieuwe muziek zingt, werkt ze ook samen met de prachtige danser Alioune Diagne. Hij zal zijn interpretatie van de vijf stadia van rouw dansen op de wereldpremière van Vicor Kioulaphides’ Requiem. Daarnaast is er de première van vier bijzondere arrangementen die jazz-pianist Rik Elings maakte van een aantal liederen van Bach uit “Schemellis Gesangbuch”. U gaat het Nederlands Bach Consort horen zoals u het nog nooit gehoord heeft.

Namen noemen

Tijdens deze Allerzielenconcerten wil het NBC iedereen, als onderdeel van het concert, de gelegenheid geven de namen van degenen die hij of zij wilt herdenken door ons te laten noemen. In Deventer kunt u kaarsjes branden. In Zwolle, Doesburg, Amsterdam en Leeuwarden kunt u daarnaast ook bij de ingang een kaartje invullen met de naam en leeftijd van uw dierbare.
Zo staan we stil bij wie zij waren.

Hoewel er musici toch al heel wat jaartjes meedraaien en zelf al het een en ander gedaan hebben, was dit concert wat betreft grootte en organisatie wel van een heel andere orde. Gelukkig doet men dit alles niet alleen! Inmiddels is er naast de oprichters van het NBC (Sytse, Heleen, Gerben) een heel team actief. Zo heeft ze een productieleider, iemand die de marketing doet, iemand die al onze teksten leest en eventueel corrigeert, een vrijwilliger die zelfs met lekkere hapjes voor de terugweg de zangers regelmatig naar de concertlocaties rijdt. En last but not least een heel actief bestuur met een al even actieve voorzitter, Sjoerd van den Berg, die alle concerten bijwoont en haar van gevraagd en soms ook ongevraagd advies voorziet..

Zij zien u graag op de concerten!
Bestel snel uw tickets voor € 19,50.

28 oktober

20.00 uur

Academiehuis De Grote Kerk

Zwolle

The event is finished.

Back to top button