KabelkrantKunst & CultuurNieuws uit ZwollePolitiek & Opinie

Evenementensubsidies 2022 toegekend

Bekende en nieuwe evenementen zorgen voor hoogwaardig evenementenaanbod

Zwolle – 2022 belooft een jaar volop cultuur, amusement en ontspanning te worden voor alle inwoners en bezoekers van Zwolle. Een mooi aanbod van bekende en nieuwe evenementen speelt hierin een belangrijke rol.

Deze week heeft het college bepaald welke evenementenorganisaties hiervoor subsidie van de gemeente ontvangen. Bij de verdeling van de subsidies is gekeken naar evenementen die eraan kunnen bijdragen dat Zwolle groeit als levendige, bruisende en vitale stad. Een stad met een grootstedelijk cultureel aanbod van formaat. Voor 2022 is aan ruim 20 evenementen subsidie verleend voor een totaal bedrag van ruim 5,5 ton.

Bestaande evenementen versterken

Zwolle heeft al jaren een mooi aanbod van goed gewaardeerde culturele en sportieve evenementen. Het college vindt het belangrijk om deze evenementen, zoals het Bevrijdingsfestival, PROTO, het Stadsfestival, Zwolle Unlimited en de Ster van Zwolle, blijvend te ondersteunen en te versterken.

Nieuwe initiatieven stimuleren

Bij de verdeling van de gelden is ook gekeken naar nieuwe initiatieven die ervoor kunnen zorgen dat Zwolle landelijk, lokaal en regionaal nog beter op de kaart komt als evenementenstad. De subsidies zijn bedoeld om deze nieuwe initiatieven de kans te geven door te ontwikkelen tot kwalitatief hoogwaardige evenementen. Enkele voorbeelden zijn het Kattegatfestival, het Edelweissfestival (klassiek concert) en Common Ground.

Gerelateerde artikelen

Back to top button