Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

College Zwolle wil draagkrachtgrens voor bijzondere bijstand verhogen

Meer mensen komen dan in aanmerking voor extra financiële ondersteuning

Zwolle – Het college van Zwolle wil de grens verhogen waarbij mensen in aanmerking komen voor bijzondere bijstand. Momenteel ligt deze grens op 110% van het minimuminkomen, maar ze willen dit verhogen naar 130%. Ze hebben dit voorstel gedaan vanwege de onzekere economische situatie veroorzaakt door gebeurtenissen zoals de coronacrisis, stikstofcrisis, oorlog en energiecrisis.

Inrichtingskosten

Het doel is om mensen met lage en middeninkomens die financiële problemen hebben, te helpen met de noodzakelijke ondersteuning. Zo kan bijvoorbeeld bijzondere bijstand worden aangevraagd voor  reiskosten, beschermingsbewind, inrichtingskosten en andere noodzakelijke kosten. Door de grens te verhogen, kunnen kwetsbare inwoners meer financiële steun en maatwerk ontvangen. Het college benadrukt ook het belang van uniforme regels en inkomensgrenzen voor armoedebestrijding.

Ze verwachten dat de kosten van deze verhoging kunnen worden gedekt uit bestaande budgetten.  Als de gemeenteraad akkoord gaat met het voorstel, zal het college de nieuwe beleidsregels opstellen en bekendmaken.

Dit is een Focus-premium artikel.

Gerelateerde artikelen

Back to top button