300 secondenColumnsPolitiek & OpinieRadioStudio Stadkamer

300 SECONDEN – Eildert Noorda (GroenLinks)

Vergroenen van de stad

Zwolle –  Zwolle heeft acht politieke fracties en negenendertig raadsleden in de gemeenteraad. Iedere maandag komen ze bijeen in de raadszaal om te debatteren, overleggen, ondervragen, onderzoeken en nog veel meer. Ze nemen belangrijke beslissingen over en met de stad. Heel vaak worden ze daarbij geregeerd door ‘de waan van de dag’. Waar de fracties en individuele leden zich buiten de raadszaal mee bezig houden is vaak onzichtbaar. Juist daarom start RTV Focus met de rubriek ‘300 SECONDEN’.

In deze rubriek krijgen de politieke partijen 300 seconden een ‘vrije microfoon’.  Ze mogen zelf het onderwerp bepalen en weten wie ze naar de studio sturen. Dat kunnen behalve raadsleden dus ook burgerraadsleden of zelfs bestuurders zijn, ons maakt het niet uit. De interviews kunnen dus overal over gaan, actuele zaken, lange termijn visies of bijvoorbeeld de drijfveren om politiek te bedrijven.

De eerste in de rij die langs kwam was Eildert Noorda van GroenLinks. Hij wilde graag meer vertellen over het vergroenen van de stad.

Eildert Noorda (GroenLinks Zwolle) ©RTV Focus

Alle fracties hebben een uitnodiging gehad en als ze allemaal meedoen komen ze dus ééns in de acht weken langs.

Gerelateerde artikelen

Back to top button