KabelkrantKunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Zwolse Subsidie voor Nederlands Bach Consort

Zwolle – Het Nederlands Bach Consort wordt als zesde gezelschap toegevoegd aan de Zwolse culturele Basisinfrastructuur en kan daarmee voor 2023 en 2024 op gemeentelijke subsidie rekenen. Met dit besluit nemen Burgemeester en Wethouders het advies van de externe adviescommissie cultuur over.

Het Nederlands Bach Consort bestaat uit topmusici uit de regio Zwolle. De keuze voor Bach lijkt in eerste instantie niet heel origineel, maar de commissie is enthousiast over hoe dit gezelschap aansluiting vindt bij deze tijd en verjonging van het genre opzoekt.

Wethouder Monique Schuttenbeld: “Met de subsidie aan het Nederlands Bach Consort binden we toptalent op het gebied van klassieke muziek aan de stad. De plannen sluiten goed aan bij onze ambities uit het Cultureel Perspectief en zorgen voor een versterking van het maakklimaat voor musici. Door de samenwerking met ArtEZ en KASKO krijgt ook nieuw talent de kans zich te presenteren.

Zwolse vijf

Daarnaast continueert de gemeente de matching van de subsidie van de provincie Overijssel aan de vijf Zwolse (theater)gezelschappen voor 2023 en 2024. De gemeente honoreert daarom ook voor de komende twee jaar de subsidieaanvragen van KASKO, De Jonge Honden, Theater Gnaffel, Jansen & de Boer en TEN Producties.

Zwolse culturele basisinfrastructuur

Tot 1 september konden gezelschappen in de podiumkunsten een aanvraag indienen, voor een plek in de culturele basisinfrastructuur van 2023 en 2024 (de Zwolse BIS). Er was ruimte om vanaf 2023 één extra muziek- of dansgezelschap toe te voegen.

Alle elf ingediende subsidieaanvragen zijn voor een advies voorgelegd aan een externe commissie cultuur. Aangezien de vijf gezelschappen die al op de lijst stonden allemaal theatergezelschappen zijn, was er een voorkeur voor een muziek- of dansgezelschap. Dat werd het Nederlands Bach Consort.

Meer informatie? www.zwolle.nl/kunst-en-cultuur

Bron
Zwolle.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button