KabelkrantKunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Postuum album Bas Smallenbroek

Zwolle – Bas Smallenbroek (1970-2014) brengt 12 jaar na de eerste opnames en 6 jaar na zijn overlijden postuum een album uit. Dat is te danken aan zangeres en theatermaker Lucette van den Berg, voor wie hij destijds de teksten schreef. Teksten die aan betekenis wonnen naarmate zij ouder werd.

Lucette besloot de liedjes opnieuw in te zingen op de opnames uit 2006. Samen met componist Peter Schön paste ze arrangementen aan en voegde backing vocals en extra instrumenten toe.

Volwassen geluid

Zo ontstond een album met een volwassen geluid, geïnspireerd op allerlei muziekstijlen: kleinkunst wordt afgewisseld met klassieke koorarrangementen, jazz, tango en nederpop. Kreukelzone van satijn’ is een muzikale ode aan de reis die een vrouw maakt door haar leven. En die reis ie te mooi om ongehoord te blijven!

Daarom is Lucette een crowdfunding gestart. De bedoeling is om met de opbrengst het werk op vinyl en cd uit te brengen. Via de site van Voor De Kunst kan iedereen kaarten bestellen voor de concerten in Zwolle, Leeuwarden en Amsterdam en natuurlijk de plaat kopen of gewoon een donatie doen, omdat deze muziek gehoord mag worden!

Gerelateerde artikelen

Back to top button