112 nieuwsKabelkrantNieuws uit ZwolleVoorpagina

Wapens kun je inleveren van 11 tot 16 oktober op politiebureau Koggelaan

Zwolle –  Om wapenbezit tegen te gaan organiseren het ministerie van Justitie en Veiligheid, politie, OM en gemeenten van 11 tot en met 17 oktober een inleveractie. Zwolse jongeren worden aangemoedigd hun steekwapen in te leveren. Zij kunnen hiervoor terecht bij het politiebureau aan de Koggelaan van maandag t/m vrijdag van 08.00 uur tot 17:00 uur.

Wapenbezit onder de jeugd neemt toe. Een zorgelijke ontwikkeling, aldus de politie. Veel jongeren staan onvoldoende stil bij de gevolgen ervan. Daarom is dit één van de drie thema’s in de Week van de Veiligheid die volgende week wordt gehouden. Ook digitale criminaliteit en kwetsbaar buitengebied staat op het programma.

De Week van de Veiligheid wordt georganiseerd door alle elf IJssellandse gemeenten, waaronder Zwolle, met politie, Openbaar Ministerie, Belastingdienst, Omgevingsdienst IJsselland, provincie Overijssel, Veiligheidsregio IJsselland en RIEC. Deze partijen vragen daarbij aan aandacht voor het voorkomen en signaleren van criminaliteit.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button