EconomieNieuws uit ZwollePolitiek & OpinieProvinciale Staten verkiezingen 2015Video NieuwsVoorpagina

[VIDEO] Premier Mark Rutte bezoekt Zwolle

Zaterdagmiddag 7 maart trapte Mark Rutte de VVD-campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen 2015 af in Zwolle.

Rutte bezocht het bedrijfsverzamelgebouw City-Post in de buurt van het station Zwolle. Ook minister Opstelten en de staatssecretarissen Wiebes en Dekker waren bij het bezoek aanwezig. De premier is door wethouder Renée de Heer uitvoerig geïnformeerd over de bouwplannen in de spoorzone. Met name het busbrug project werd toegelicht.

Doorkijkjes over de stad

Het gezelschap kreeg vervolgens een rondleiding langs de verschillende bedrijven. Door de vele etages waren er ook regelmatig unieke doorkijkjes over de stad. Zo kon de premier in het trappenhuis over de spoorzone kijken en vertelde Renée de Heer over de hallen waar het IJsbeelden Festival tijdelijk in had gezeten. Aan de andere kant van het gebouw was een blik over de Peperbus, de Broerenkerk, PEC Zwolle en De Fundatie mogelijk. ‘Waanzinnig’, was de lovende reactie van Rutte over het ei boven op het dak van het museum.

Selfie

Buiten aangekomen was er een ontvangst door jeugdige vioolspelers. Een ‘selfie’ van de jongedames met Mark Rutte maakte het feest voor hun compleet.

Het bezoek werd afgesloten met een fotosessie van het gezelschap voor het standbeeld van ‘opperliberaal’ Thorbecke op de rotonde voor het station.

Gerelateerde artikelen

Back to top button